Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De el depinde totul. De Bruyne e starul care o poate duce pe Belgia în finala EURO: "Va face diferenţa, depinde cum joacă"

De el depinde totul. De Bruyne e starul care o poate duce pe Belgia în finala EURO: "Va face diferenţa, depinde cum joacă"

EURO

Comentarii

Evoluţia Belgiei la EURO 2024 va depinde de Kevin De Bruyne, a declarat Marc Degryse, fost fotbalist important al viitoarei adversare a României la turneul final organizat de Germania.

"Continui să-mi spun că De Bruyne va face diferenţa între un Campionat European bun şi unul foarte bun. Belgia nu va câştiga Euro, dar cu un De Bruyne care să joace bine este posibilă o semifinală sau o finală", a declarat Degryse pentru ziarul Het Laatste Nieuws.

De Bruyne, în vârstă de 32 de ani, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai lui Manchester City, nu a mai jucat din luna august, după ce s-a accidentat la coapsa dreaptă în meciul cu Burnley din campionatul Angliei. El suferise o leziune similară în finala Ligii Campionilor, împotriva lui Inter Milano, pe 10 iunie.

"Ca să câştige EURO, diavolii roşii au nevoie de trei meciuri perfecte începând cu sferturile de finală. Chiar cu o generaţie de aur la apogeul său, a fost prea mult la Cupa Mondială din Rusia. După mine, Belgia va ajunge cel puţin în sferturi de finală în vara anului viitor", a conchis Degryse.

Belgia şi România vor evolua în Grupa E, alături de Slovacia şi de câştigătoarea play-off-ului B (Bosnia, Ucraina, Islanda, Israel), la turneul final al Campionatului European, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie 2024.

În opinia footnews.be, Grupa E este una foarte accesibilă pentru "diavolii roşii", care au fost capi de serie după ce au avut o campanie de calificare foarte reuşită. Astfel, ei au putut evita echipe precum Germania, Anglia, Franţa, Spania sau Portugalia.

Cu o grupă ca a sa, Belgia va fi obligată să încheie pe primul loc, dar asta nu o va împiedica să întâlnească un adversar redutabil în optimi de finală, comentează site-ul citat. Ar putea fi vorba de echipa de pe locul 3 în Grupa B, din care fac parte mai ales Croaţia, Spania şi Italia. În sferturi, Belgia ar putea primi replica Franţei, una din favoritele la câştigarea trofeului.

Afla mai multe despre: de bruyne 

viewscnt
Articole similare