You are here:

De la oină, la cel mai bun aruncător de suliţă din România

De la oină, la cel mai bun aruncător de suliţă din România

Alte sporturi

Comentarii

Alexandru Novac, atletul care ne va reprezenta la Olimpiada de la Tokyo în proba de aruncare a suliţei, se pregăteşte pe plajă la sportul pe care a început să îl practice pentru că era bun la ...aruncarea mingii de oină.

Alex a început atletismul la 9 ani şi a ajuns să facă această probă datorită profesoarei lui de sport.

“Doamna profesoară de la Adjud a văzut că arunc foarte bine cu mingea de oină şi mi-a spus să mă înscriu la suliţă şi aici am rămas” - Alex Novac, multimplu campion naţional la proba de aruncare a suliţei.

Începutul Pandemiei l-a prins pe sportiv în Portugalia, dar a fost nevoit să revină acasă, unde s-a antrenat cum a putut.

“Am stat două luni şi jumătate în Portugalia, a fost o pregătire foarte, foarte bună,  dar, din păcate, a trebuit să mă întorc în România să continui pregătirea aici. Am stat în izolare , două săptămâni, în auto-izolare şi după am venit la Constanţa, am început să mă pregătesc aici mai intens” - Alexandru Novac, multiplu campion naţional în proba de aruncare a suliţei.

A stricat zeci de suliţe

Atletul se află în prezent la Constanţa, iar în fiecare zi pe lângă cele câteva ore de antrenament fizic pe care le face, merge la malul mării să arunce cu suliţa.

Alex a povestit că de-a lungul celor 15 ani de când face această probă din atletism a pierdut şirul suliţelor pe care le-a stricat.

”Pe ultima am făcut-o praf recent, în Portugalia, am aruncat cu altă suliţă în ea” -  Alexandru Novac, multimplu campion naţional în proba de aruncare a suliţei.

Vrea finala la Tokyo

Pentru că la anul, când va participa la Olimpiada de la Tokyo, va avea doar 24 de ani, Alex Novac nu şi-a pus obiective măreţe. Spune că are tot timpul să câştige şi medalii!

”Fiind la o vârstă foarte fragedă, mă rezum la o finală sau poate un loc cât mai bun să fiu în primii 32. Sunt voci care spun că Olimpiada nu se va ţine nici la anul, dar sper să nu se întâmple asta!” - Alex Novac, multimplu campion naţional în proba de aruncare a suliţei. 

 

Afla mai multe despre: alex novac 

viewscnt
Articole similare