Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decisiv în finala Euro 2016, fără echipă în 2021: Trista carieră a eroului portughez Eder

Decisiv în finala Euro 2016, fără echipă în 2021: Trista carieră a eroului portughez Eder

Fotbal

Comentarii

Eder, omul decisiv pentru Portugalia de la Euro 2016, a rămas liber de contract după despărţirea de Lokomotiv Moscova.

La aproape cinci ani după ce a marcat golul decisiv în finala Euro 2016 şi a adus astfel Portugaliei primul trofeu internaţional, Eder a rămas liber de contract. După trei ani petrecuţi la Moscova, cu Lokomotiv, atacantul părăseşte clubul, în urma a 119 apariţii, cele mai multe pe care le-a făcut la vreun club. În acestea, Eder a punctat de 14 ori şi a oferit 6 assisturi.

Trista carieră a eroului portughez Eder

Implicit, portughezul a reuşit o contribuţie decisivă doar o dată la 10 meciuri pentru ruşi, astfel că aceştia nu au dorit să îi prelungească înţelegerea. De fapt, în cariera sa, Eder nici nu a reuşit să marcheze mai mult de 100 de goluri în aproape 400 de partide. Mai exact, atacantul a punctat de 80 de ori în 373 de meciuri, aproximativ un gol la fiecare patru meciuri şi jumătate.

Astfel, în afară de momentul său de magie, Eder a avut parte de o carieră mediocră, la Academica Coimbra, Braga, Swansea, Lille şi Lokomotiv Moscova. Însă, acesta va rămâne cunoscut în istorie drept eroul neaşteptat al unei ţări disperate după un trofeu internaţional. Următoarea sa destinaţie, dacă va mai fi vreuna, având 33 de ani, este necunoscută.

În cariera sa, Eder a câştigat un campionat, două Cupe şi o Supercupă în Rusia şi o Cupă şi o Cupă a Ligii în Portugalia, pe lângă, desigur, Campionatul European.

Articol postat de: Radu Secoşan

Afla mai multe despre: edereuro 2016portugalia eder 

viewscnt
Articole similare