Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie de ultimă oră luată la Paris | Fără transmisii pe ecrane gigant în spaţiile publice nesecurizate din Franţa

Decizie de ultimă oră luată la Paris | Fără transmisii pe ecrane gigant în spaţiile publice nesecurizate din Franţa

Cupa Mondială

Comentarii

Transmisiile pe ecranele gigant la meciurile Cupei Mondiale de fotbal din Rusia vor fi strict încadrate şi nu vor fi autorizate în spaţiul public fără măsuri de securitate draconice, din cauza ameninţării teroriste, a anunţat, marţi, ministrul francez de Interne, citat de AFP.

"Vă cer să atrageţi atenţia aleşilor locali asupra faptului că zonele 'marilor ecrane' nu vor putea în niciun caz să fie organizate în spaţiul public deschis", a precizat Gerard Collomb, într-o telegramă adresată marţi prefecţilor şi şefilor poliţiei şi jandarmeriei.

"În contextul ameninţării teroriste actuale, prescripţiile care au prevalat la Campionatul European de fotbal vor trebui să fie din nou aplicate cu aceeaşi exigenţă", a mai subliniat ministrul.

În anul 2016, transmisia meciurilor de la EURO în spaţiile publice nesecurizate a fost interzisă şi doar 10 fan-zone din oraşele gazdă în Franţa şi-au găzduit suporterii în "exterior".



Cupa Mondială de fotbal se va desfăşura în perioada 14 iunie - 15 iulie în Rusia.

Pe data de 12 mai, Hamzat Azimov, un francez de origine cecenă, a ucis cu un cuţit un trecător de 29 de ani şi a rănit alte cinci persoane la Paris. 

Afla mai multe despre: parisfrantameciuriecranefanisuporteri 

viewscnt
Articole similare