Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie-şoc! Daniel Ricciardo revine în Formula 1, după jumătate de sezon de absenţă

Decizie-şoc! Daniel Ricciardo revine în Formula 1, după jumătate de sezon de absenţă

Formula 1

Comentarii

Pilotul australian Daniel Ricciardo (34 de ani) revine în Formula 1, înlocuindu-l pe Nyck de Vries (28 de ani) la AlphaTauri.

Revenire incredibilă în Formula 1! Daniel Ricciardo va pilota pentru AlphaTauri

După sezonul dezamăgitor cu McLaren în 2022, constructorul britanic a ales să-l înlocuiască pe Ricci cu Oscar Piastri, decizie care avea să-l lase pe pilotul de 34 de ani fără angajament în Formula 1 pentru 2023. Pe ultima sută de metri, Daniel Ricciardo a semnat cu Red Bull pentru postura de pilot de rezervă, însă dorinţa australianului era de a reveni cât mai rapid pe grilă.

Iată că după numai 10 curse desfăşurate din actualul sezon, Ricci a primit o nouă şansă, chiar la echipa mai mică a celor de la Red Bull. După 10 Grand Prix-uri neconvingătoare, olandezul Nyck de Vries a fost pus pe liber, iar Daniel Ricciardo va avea din nou oportunitatea de a demonstra că este pilotul care a făcut senzaţie în trecut, mai ales în sezoanele 2014, 2015 şi 2018.

„Suntem încântaţi să îl avem pe Daniel înapoi în echipa noastră. Nu există dubii în privinţa calităţilor sale. El ştie deja foarte mulţi oameni din echipă, aşa că integrarea lui va fi uşoară şi directă. Echipa va profita din plin de experienţa sa şi de faptul că a câştigat 8 curse în Formula 1”, a declarat Franz Tost, şeful echipei AlphaTauri.

Nyck de Vries, OUT din Formula 1

Deşi a avut o cursă excelentă în Italia, în 2022, atunci când l-a înlocuit pe Alexander Albon la Williams şi a terminat pe locul 9, şansele lui Nyck de Vries în F1 par a fi epuizate. După cele 10 curse din 2023, olandezul nu a reuşit să strângă nici măcar un punct, iar oficialii constructorului italian şi-au pierdut răbdarea.

Mai mult decât atât, e greu de crezut că vreo altă echipă din Formula 1 va fi interesată de serviciile sale, dat fiind faptul că japonezul Yuki Tsunoda a fost constant mai rapid decât Nyck de Vries în actualul sezon. Deşi nu s-a adaptat la AlphaTauri, pilotul olandez are titluri importante in carieră, printre care titlul de campion în Formula 2 (2019) dar şi titlul de campion în Formula E (2020-2021).

Afla mai multe despre: daniel ricciardoformula 1alphataurinyck de vries 

viewscnt
Articole similare