Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Declaraţia surprinzătoare a lui Fernando Santos după tragerea la sorţi a barajului pentru Mondial: "Sunt convins că aşa se va întâmpla"

Declaraţia surprinzătoare a lui Fernando Santos după tragerea la sorţi a barajului pentru Mondial: "Sunt convins că aşa se va întâmpla"galerie foto
Comentarii

Selecţionerul naţionalei Portugaliei, Fernando Santos, a declarat că este sigur că echipa sa va ajunge la Campionatul Mondial de anul viitor, în ciuda faptului că poate da peste Italia în finala pentru calificare.

"Mai întâi trebuie să ne concentrăm ca să învingem Turcia. Este meciul cel mai important ca să fim apoi în finală şi să o câştigăm. 

Sunt mai multe aspecte pozitive, ca faptul că putem juca pe teren propriu, dar pentru asta trebuie să învingem Turcia. E important că putem să contăm pe susţinerea publicului şi să evităm deplasările. Drumurile, deplasările acestea sunt întotdeauna puţin cam complicate. Acum trebuie să ne pregătim bine ca să avem un nivel ridicat în luna martie.

Turcia are jucători foarte buni. Uneori, colectivul lor funcţionează bine, alteori nu. Este o echipă care pune întotdeauna probleme, însă sunt pe deplin convins că vom fi la Mondial", a declarat Santos.

Italia şi Portugalia se vor întâlni pe 29 martie dacă vor trece de semifinalele barajului, unde vor avea ca adversare. pe 24 martie, pe teren propriu, Macedonia de Nord, respectiv Turcia.

Italia va juca la baraj după ce s-a clasat pe locul al doilea în Grupa C, la două puncte de primul loc ocupat de Elveţia. Portugalia a încheiat pe locul 2 o grupă câştigată de Serbia.

Portugalia are însă un uşor avantaj faţă de Italia, pentru că, dacă va trece de Turcia, echipa lui Cristiano Ronaldo va fi gazdă în finala barajului, notează AFP.

Italia a ratat prezenţa şi în 2018 la CM din Rusia, fiind eliminată de Suedia într-un baraj care se disputa atunci în alt format, în două manşe (0-1, 0-0).

Cele douăsprezece participante sunt împărţite în trei mini-turnee cu patru echipe, cu semifinale şi finale într-o singură manşă. Câştigătoarele fiecărei căi (A, B şi C, în limbajul UEFA) se vor califica la Cupa Mondială.

Pe 29 martie, învingătoarea semifinalei Scoţia - Ucraina va întâlni câştigătoarea meciului Ţara Galilor - Austria, iar câştigătoarea semifinalei Rusia - Polonia se va duela pentru un loc la Cupa Mondială cu învingătoarea partidei Suedia - Cehia.

Câştigătoarea semifinalei Rusia - Polonia va fi gazdă în finala barajului, la fel ca şi câştigătoarea semifinalei Ţara Galilor - Austria.

Afla mai multe despre: fernando santos 

viewscnt
Articole similare