You are here:

Del Bosque a dezvăluit secretul naţionalei Spaniei

Del Bosque a dezvăluit secretul naţionalei Spaniei
Comentarii

Spania e campioană europeană şi mondială en-titre, dar o aşteaptă o misiune dificilă la turneul din Brazilia. Selecţionerul Del Bosque, cel care trebuie să găsească legătura perfectă între două mari grupuri rivale, ştie de ce are nevoie pentru ca „Furia Roja” să-şi păstreze parcursul încununat cu succese.

„Un vestiar pozitiv şi unit valorează mai mult decât 100 de ore de tactică. O echipă fericită valoarează mai mult decât orice. E bună şi în afaceri, o ştie orice patron, dacă angajaţii sunt fericiţi, totul merge bine. Aşa e şi la fotbal”, a declarat selecţionerul Del Bosque, într-un interviu pentru presa spaniolă.

„Cei de la Barcelona stau într-un grup, mănâncă împreună, cei de la Real la fel. Aşa au stat lucrurile şi înainte, se întâmplă şi în perioada mea, dar nu e nimic anormal", a mai spus Del Bosque.

Selecţionerul Spaniei a ales să meargă pe continuitate, 16 din cei 23 de jucători care vor urca în avionul pentru Brazilia fiind în lot şi în 2010. Iar dacă Valdes şi Jesus Navas nu s-ar fi accidentat, ar fi fost 18.

10 dintre ei au participat la toate cele trei succese majore ale Spaniei din ultimii ani, două campionate europene câştigate (2008, 2012) şi unul mondial (2010): Casillas, Reina, Ramos, Albiol, Xabi, Xavi, Iniesta, Fabregas, Silva şi Torres.

Campioana mondială en-titre mai are de jucat un singur amical, cu El Salvador (pe 7 iunie, în SUA), urmând să debuteze la CM pe 13 iunie, contra Olandei, la Salvador, într-o reeditare a finalei din 2010. Chile şi Australia sunt celelalte echipe din grupa B.

Urmăreşte-ne şi pe Facebook Dolce Sport! Dăm primii informaţia şi avem peste 260.000 de fani

viewscnt
Articole similare