Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dennis Rodman a primit permisiunea de a merge în Rusia pentru a o elibera pe Brittney Griner: "Încerc să ajung în această săptămână"

Dennis Rodman a primit permisiunea de a merge în Rusia pentru a o elibera pe Brittney Griner: "Încerc să ajung în această săptămână"galerie foto

Baschet

Comentarii

Fostul star din NBA, Dennis Rodman, a afirmat că a primit permisiunea de a merge în Rusia pentru a încerca să obţină eliberarea baschetbalistei Brittney Griner, relatează The Guardian.

Griner a fost condamnată la nouă ani de închisoare în Rusia pentru posesie de droguri la începutul acestei luni. Avocaţii ei au depus un recurs şi se înţelege că vor fi discuţii separate în curs cu privire la un posibil schimb de prizonieri.

Dar Rodman a declarat pentru NBC în acest weekend că intenţionează să facă o vizită pentru a negocia eliberarea campioanei olimpice.

"Am primit permisiunea să merg în Rusia să o ajut pe fata asta”, a spus Rodman pentru NBC News. "Încerc să merg săptămâna asta", a completat el, fără a preciza cine i-a dat permisiunea de a călători în Rusia.

Rodman, în vârstă de 61 de ani, s-a descris ca fiind un "ambasador al baschetului”. În 2014, a fost invitat în Rusia de Vladimir Putin şi l-a numit pe preşedintele ţării "mişto”.

De asemenea, are o prietenie cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, care este un fan NBA.

În 2014, el a sugerat că un prizonier american din Coreea de Nord, Kenneth Bae, şi-a meritat pedeapsa. Cu toate acestea, Bae a spus mai târziu că remarcile lui Rodman au jucat un rol în eliberarea sa.

"Îi mulţumesc lui Dennis Rodman pentru că a fost un catalizator pentru eliberarea mea. El a atras atenţia asupra situaţiei mele, a spus Bae pentru CNN în 2016.

Rodman şi Griner au recorduri impresionante la baschet. Rodman a câştigat cinci titluri NBA, inclusiv trei cu Chicago Bulls, echipa legendară din care a făcut parte şi Michael Jordan. Griner este considerată una dintre cele mai bune jucătoare de baschet din lume şi a câştigat titluri în SUA şi în Rusia.

Afla mai multe despre: dennis rodman 

viewscnt
Articole similare