Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Destinaţia optimă!” Tudor Băluţă a dezvăluit de ce a refuzat FCSB şi a ales echipa lui Gică Hagi

”Destinaţia optimă!” Tudor Băluţă a dezvăluit de ce a refuzat FCSB şi a ales echipa lui Gică Hagi
Comentarii

Tudor Băluţă (23 de ani) va fi revitalizat de Gică Hagi la Farul Constanţa. Mijlocaşul a revenit în România, unde a fost dorit şi de Gigi Becali, la FCSB.

”Destinaţia optimă!” Tudor Băluţă a dezvăluit de ce a refuzat FCSB şi a ales echipa lui Gică Hagi

Cât timp a fost fotbalistul Viitorului Constanţa, Tudor Băluţă a avut o ascensiune care l-a adus în atenţia echipelor din străinătate. Fostul component al naţionalei U21, cu care a jucat semifinala de la EURO 2019, a fost interesant şi pentru Gigi Becali, care s-a declarat un admirator al său. 

Marţi, Tudor Băluţă a semnat cu Farul Constanţa din postura de jucător liber de contract, după ce n-a avut succes în străinătate. 

Băluţă susţine că în decizia sa - de a reveni la Farul - a fost generată de chimia pe care o are cu Gică Hagi.

„(n.r. Cât a contat în decizia ta de a reveni la echipa lui Gică Hagi tocmai calitatea remarcabilă pe care el o are de-a sprijini relansarea unor cariere?) Ştiam bine acest aspect, ştiam capacitatea lui extraordinară şi în direcţia asta.

Dar îţi spun sincer că pentru mine a fost primordial faptul că e antrenorul care mă cunoaşte cel mai bine, dincolo de orice altceva. Gândeşte-te că la 15 ani am ajuns să lucrăm împreună. Şi m-a făcut mijlocaş, din fundaş central. Iar mijlocaş am ajuns să debutez în Liga 1, să joc pentru România la 19 ani, apoi în semifinale la EURO U21.

Farul era destinaţia optimă acum pentru mine, viziunea şi mentalitatea pe care le imprimă domnul Hagi sunt cele în care am crescut. Şi sunt convins nu doar că voi reveni la nivelul anterior, ci că voi creşte şi mai mult ca fotbalist aici!", a spus Tudor Băluţă, într-un interviu pentru Playsport.

Măcinat de accidentări cât timp a stat departe de fotbalul românesc, fotbalistul nu s-a acomodat la echipele la care a jucat. 

Jucătorul pentru care Brighton a plătit aproximativ 3 milioane de euro a evoluat într-un singur meci pentru echipa din Anglia, apoi a fost împrumutat la Dinamo Kiev, unde a bifat doar trei meciuri, din cauza unei accidentări. 

Refăcut, Băluţă a fost împrumutat la ADO Den Hag, în Ţările de Jos, unde a prins doar patru meciuri. 

Afla mai multe despre: tudor baluta 

viewscnt
Articole similare