You are here:

Detalii neştiute la 23 de ani de la transferul lui Gică Popescu la Barcelona. Cum a reacţonat "Baciul" când a aflat că şefii lui Spurs nu vor să-l vândă

Detalii neştiute la 23 de ani de la transferul lui Gică Popescu la Barcelona. Cum a reacţonat "Baciul" când a aflat că şefii lui Spurs nu vor să-l vândă

Stranieri

Comentarii

Cotidianul catalan Sport îi dedică în acest început de săptămână o rubrică specială lui Gică Popescu, mai exact transferului său de la Tottenham Hotspurs la FC Barcelona şi cum a fost posibilă această mutare spectaculoasă pentru un fotbalist român în anii 90.

În vara anului 1995, Popescu deja intrase pe radarul catalanilor, însă aceştia s-au izbit de un refuz iniţial al echipei din capitala Angliei. Alan Sugar, patronul lui Spurs din acea perioadă, nu avea nicio intenţie de a îl vinde pe Popescu, adus la echipă cu doar un an în urmă, alături de un alt român, Ilie Dumitrescu.

A fost doar meritul Baciului că, până la urmă, transferul s-a făcut, notează spaniolii. A vorbit direct cu preşedintele clubului şi i-a explicat că nu vrea să rateze o oportunitate uriaşă ca această, pentru un român fiind o performanţă uriaşă să joace pentru o echipă ca Barcelona. În plus, un alt argument al lui Popescu a fost că nu putea refuza un mit precum Johan Cruyff, care era pe banca Barcelonei în acel moment.

Nu doar că Popescu i-a convins pe oficialii lui Tottenham să îl lase să plece, dar mutarea s-a făcut pentru o sumă rezonabilă la acea vreme, aproximativ 4.5 milioane de dolari.

În următorii doi ani pe Camp Nou, Baciul a devenit căpitanul unei echipe alături de care avea să câştige Cupa Cupelor în sezonul 1996-1997, dar şi Cupa şi Supercupa Spaniei.

"Un tip de jucător şi de om pe care rar îl întâlneşti în lumea fotbalului. Cult, educat şi versatil", aşa este descris Gică Popescu de autorul articolului, la 23 de ani de la transferul lui la FC Barcelona.

articol scris de Dan Duca

Afla mai multe despre: gica popescubarcelonatottenhamtransfer 

viewscnt
Articole similare