Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Detaliul care l-a dat de gol pe Nicolae Stanciu la penalty-ul ratat cu Kosovo. Portarul s-a prins şi a parat: "A simţit" | EXCLUSIV

Detaliul care l-a dat de gol pe Nicolae Stanciu la penalty-ul ratat cu Kosovo. Portarul s-a prins şi a parat: "A simţit" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Victoria României cu Kosovo, 2-0 pe Arena Naţională, a fost "disecată" de Mihai Stoica şi Basarab Panduru, în direct la Orange Sport. Modul în care Nicolae Stanciu a executat penalty-ul ratat în repriza a doua contra kosovarilor a fost discutat, după partidă.

Mihai Stoica a explicat detaliul care l-a dat de gol pe Nicolae Stanciu unde va trimite mingea la penalty-ul ratat în faţa lui Muric, portarul kosovar, în repriza a doua din partida de pe Arena Naţională. România a învins cu 2-0 în grupa I a calificărilor la EURO 2024.

Detaliul care l-a dat de gol pe Nicolae Stanciu la penalty-ul ratat cu Kosovo. MM Stoica: "Nu aşa se execută"

Nicolae Stanciu a ratat un penalty în minutul 61, după un fault asupra lui Florinel Coman, dar şi-a luat revanşa în minutul 83.

A marcat golul care a deschis drumul României în victoria cu Kosovo, 2-0, şi şi-a luat revanşa în faţa suporterilor cu un şut din prima, din interiorul careului. Execuţia lui Nicolae Stanciu l-a dezamăgit pe Mihai Stoica, omul care a explicat de ce a ghicit Muric colţul.

"Nicuşor Stanciu, chiar ştiu cât îşi doreşte să performeze cu echipa naţională. Era păcat să se termine meciul ăsta 0-0, cu penalty ratat Stanciu. Doar că nu aşa se bate penalty. Se ratează penalty-uri, dar nu aşa se execută. Asta e problema. Nu poţi să te duci fără elan. Noi văzusem de la început unde va bate, cum a simţit şi portarul. De acolo nu poţi să o suceşti, e foarte complicat. Mă bucur pentru Stanciu şi pentru naţională, au obţinut o victorie importantă", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

România - Kosovo 2-0, în preliminariile EURO 2024

România a câştigat, cu scorul de 2-0, meciul cu Kosovo, de pe Arena Naţională, din grupa I de calificare la Euro-2024, după ce Nicolae Stanciu a marcat în minutul 83, iar Valentin Mihăilă a majorat scorul în minutul 90+3. Meciul, întrerupt în minutul 18, din cauza torţelor şi scandărilor, s-a reluat după aproximativ 50 de minute. În minutul 42, Muriqi a fost eliminat de la echipa din Kosovo pentru cumul de cartonaşe. În minutul 61, Nicolae Stanciu a ratat un penalti.

La Bucureşti, România a început în atac meciul cu naţionala din Kosovo, dar întâlnirea a fost întreruptă în minutul 18. Gruparea Uniţi Sub Tricolor a arborat un banner ibscripţionat „Kosovo este Serbia” şi au scandat acest slogan, iar jucătorii kosovari s-au oprit din joc părăsind terenul.

Arbitrul francez Delajod a suspendat meciul pentru „comportament discriminatoriu” trimiţându-i şi pe tricolori la vestiare. Jocul s-a reluat după 50 de minute, timp în care bannerul din tribună a fost îndepărtat.

În minutul 40 Florinel Coman a cerut penalti, dar după consultarea VAR, arbitrul Willy Delajod nu a acordat nimic. După numai două minute oaspeţii au rămas în zece, după eliminarea lui Vedat Muriqi, care a primit al doilea cartonaş galben.

În repriza secundă tricolorii au primit penalti, în minutul 58, însă portarul Muric a apărat şutul lui Nicolae Stanciu. Căpitanul tricolorilor şi-a răscumpăratt greşeala în minutul 84, când a deschis scorul cu un şut din marginea careului, bară-gol. Elevii lui Edi Iordănescu au trecut prin emoţii în finalul de meci, când au pierdut balone şi au fost dominaţi. În minutul 88 Moruţan a trimis peste bară, din careu, iar în minutul 89 Alibec a trimis din careu direct în braţele lui Muric. Pe final a marcat Mihăilă (min. 90+3) şi s-a terminat 2-0 pentru tricolori, care au reuşit a treia victorie în grupă şi rămîn neînvinşi.

În grupa I conduce Elveţia, cu 14 puncte, urmată de România (12 puncte). Pe locul al treilea a căzut Israel (11 puncte), pe locul 4 se află Belarus (4 puncte), Kosovo e pe 5, cu 4 puncte, iar Andorra are două puncte şi ocupă ultimul loc în clasament.

Rezultatele înregistrate marţi seara, în grupa I din calificările Euro 2024:

Grupa I: România – Kosovo 2-0 (N. Stanciu 84, Mihăilă 90+3);

Grupa I: Israel – Belarus 1-0 (Kanichowsky 90+3);

Grupa I: Elveţia – Andorra 3-0 (Itten 49, Xhaka 84, Shaqiri 90+3 penalti).
 

ROMÂNIA: H. Moldovan – A. Raţiu, Drăguşin, A. Burcă (R. Marin 63), Bancu – Cicâldău (Olaru 77), Screciu – N. Stanciu, I. Hagi (Moruţan 71), Fl. Coman (Mihăilă 71) – G. Puşcaş (Alibec 46). SELECŢIONER: Edward Iordănescu

KOSOVO: Muric – Vojvoda (Beka 81), Amir Rrahmani, Aliti, Paqarada – Zhegrova (Dresevic 63), V. Berisha (Muslija 54), Loshaj , B. Berisha (Albion Rrahmani 81) – Rashica (Hadergjonaj 54), Muriqi. SELECŢIONER: Primoz Gliha

Cartonaşe galbene: A. Burcă 9, G. Puşcaş 32, Bancu 52 / B. Berisha 14, Muriqi 18, Amir Rrahmani 32, Vojvoda 53, Loshaj 59

Cartonaş roşu: Vedat Muriqi (Kosovo) min. 42

Arbitri: Willy Delajod – Erwan Finjean, Philippe Jeanne – Thomas Leonard (toţi din Franţa)

Arbitri VAR: Benoit Millot – Stephanie Frappart (ambii din Franţa)

Afla mai multe despre: echipa nationalanicolae stanciupenaltymihai stoicaromania 

viewscnt
Articole similare