Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluire în Italia. Dan Petrescu îşi luase bilete pentru Istanbul, dar o ofertă de ultim moment l-a lăsat mască: ”Luasem şi bani avans de la Fenerbahce”

Dezvăluire în Italia. Dan Petrescu îşi luase bilete pentru Istanbul, dar o ofertă de ultim moment l-a lăsat mască: ”Luasem şi bani avans de la Fenerbahce”

CFR Cluj

Comentarii

Dan Petrescu a dezvăluit pentru ediţia italiană a publicaţiei Goal cum a fost aproape de Fenerbahce, de la care primise şi bani în avans. O ofertă primită însă de la Foggia l-a întors însă de la aeroport şi până la urmă s-a transferat la echipa italiană.

Dan Petrescu a fost foarte aproape de Fenerbahce, în 1991, când s-a transferat de la Steaua. Antrenorul lui CFR Cluj a povestit într-un interviu pentru Goal.com, ediţia în italiană, că ajunsese la un acord cu turcii şi totul era bătut în cuie. Ba chiar Dan Petrescu a făcut şi câteva antrenamente la Istanbul, cu Fenerbahce şi apoi a revenit în ţară. Însă Giovanii Becali, impresarul său, i-a prezentat o ofertă din Serie A şi l-a convins să se transfere la Foggia.

Petrescu a fost foarte aproape de Fenerbahce, dar oferta de la Foggia i-a dat planurile peste cap

În 1991, Dan Petrescu era considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători din campionatul României. Era legitimat la Steaua, la care se şi formase, dar nu ducea lipsă de oferte. Una foarte interesantă a venit de la Fenerbahce, de care Dan Petrescu a fost încântat. Fostul fundaş drepata şi-a dat acordul să meargă la Istanbul, transferul era ca şi făcut, s-a antrenat alături de Fenerbahce şi mai lipseau doar semnăturile pe contracte.

În tot acest timp, Giovanni Becali lucra la un transfer mult mai interesant pentru el. Impresarul român a reuşit să-i aducă o ofertă de la Foggia şi l-a convins pe Dan Petrescu să meargă în Serie A. Dan Petrescu povesteşte că a fost luat direct de pe aeroport, în momentul în care se pregătea să plece spre Istanbul:

”Luasem, de asemenea, nişte bani avans de la Fenerbahce, totul era gata. Eram la aeroport pentru a zbura spre Istanbul când au venit Giovanni Becali şi preşedintele Foggiei - Pasquale Casilo. Fusesem deja în Turcia, m-am şi antrenat opt zile şi aşteptam să se stabilească totul. Între timp, dădusem primele mele autografe. Pregătisem totul pentru a merge la Fenerbahce, dar m-am trezit într-un avion privat cu destinaţia Italia”, a dezvăluit Dan Petrescu pentru Goal.com.

Petrescu a refuzat oferta de la Fenerbahce şi a semnat cu Foggia, dar n-a regretat: ”Nu mai văzusem aşa ceva la masă”

Giovanni Becali l-a convins pe Dan Petrescu să accepte oferta de la Foggia, dar nu avea să regrete. Fostul mare internaţional român a stat doi ani la Foggia, unde a lucrat cu legendarul Zdenek Zeman şi acea perioadă a fost foarte intensă pentru el. Modul în care a fost antrenat de Zeman l-a transformat într-unul dintre cei mai buni fundaşi laterali din Serie A.

Dan Petrescu îşi aminteşte cu recunoştinţă cum l-a impresionat Zeman cu metodele sale, chiar dacă atunci păreau foarte dure:

”Ne-am antrenat intens cu Zeman. Am lucrat cu el în doi ani mai mult decât în restul carierei mele. Dacă aş propune astăzi antrenamentele de acest tip, m-ar concedia după trei meciuri. Nu a fost uşor, am avut vremuri grele şi cu mâncarea. Eram obişnuit să mănânc fripturi şi cartofi prăjiţi şi în Italia m-am trezit în faţă cu paste, salate şi apă plată. Nu mai văzusem aşa ceva la masă, dar apoi am dus aceste obiceiuri şi la echipa naţională”, a povestit Dan Petrescu.

După doi ani petrecuţi la Foggia, Dan Petrescu a acceptat oferta de la Genoa şi ulterior s-a transferat în Anglia, în 1993, la Sheffield Wednesday. În ianuarie 1996 a plecat la Chelsea, unde a jucat până în 2000 şi unde a atins apogeul carierei.

Afla mai multe despre: dan petrescu 

viewscnt
Articole similare