You are here:

Dezvăluirea unui fost oficial FRF! Mircea Lucescu nu şi-ar fi dorit să devină selecţionerul României: ”Mi-a spus că nu îi place”

Dezvăluirea unui fost  oficial FRF! Mircea Lucescu nu şi-ar fi dorit să devină selecţionerul României: ”Mi-a spus că nu îi place”
Comentarii

Mircea Lucescu a revenit pe banca naţionalei după 38 de ani, iar toţi microbiştii aşteaptă cu sufletul la gură să-i vadă pe tricolori la treabă sub comanda noului selecţioner.

În istoria recentă a naţionalei României, Mircea Lucescu s-a aflat de mai multe ori pe lista FRF, însă discuţiile între cele două părţi nu s-au concratizat, până în vara acestui an, când experimentatul tehnician a acceptat oferta lui Răzvan Burleanu.

Cu toate acestea, un fost component al Generaţiei de Aur susţine că ”Il Luce” nu ar fi pe deplin încântat de rolul pe care îl îndeplineşte în acest moment şi a dat exemplul unei discuţii pe care a avut-o în trecut cu acesta.

Mircea Lucescu i s-a confesat unui fost oficial FRF! ”Il Luce” nu a fost încântat să preia naţionala. Care este motivul

Ionuţ Lupescu, fostul mijlocaş al lui Dinamo, este de părere că Mircea Lucescu nu a fost satifăcut 100% de ideea de a devenit noul selecţioner al României şi a vorbit despre exemplul pe care chiar ”Il Luce” i l-a dat.

În perioada 2017-2019, Mircea Lucescu a stat pe banca naţionalei Turciei şi i-a mărturisit lui Ionuţ Lupescu că nu a fost o experienţă pe placul său, având în vedere numărului mic de meciuri pe care o echipă naţională le dispută într-un an faţă de o echipă de club.

Lucescu i-a dezvăluit lui Ionuţ Lupescu că preferă să stea mai mult în iarbă, implicit să pregătească o echipă de club.

”Nu ştiu dacă el (n.r. Mircea Lucescu) şi-a dorit foarte mult acest lucru (n.r. să vină la naţională), cu toate că e de mult timp în negocieri cu Federaţia. Nu ştiu dacă îi place în primul rând. Atunci când era selecţionerul Turciei, îmi spunea că nu prea îi place şi vrea să fie mai mult pe teren, adică la un club.

Pentru că îi place să fie zilnic pe teren, ceea ce, la naţională nu se mai face, sau nu se mai face ca în anii 80 când era el selecţioner. Să poată să ia naţionala doua săptămâni, să plece prin lume, să vadă meciuri şi să vină înapoi.

S-au schimbat timpurile şi calendarul şi vom vedea cât de mult îi place”, a spus Ionuţ Lupescu.

Ionuţ Lupescu a îmbrăcat tricoul naţionalei României în perioada 1988-2000. După retragerea din activitatea de fotbalist, a încercat pentru o scurtă durată cariera de antrenor, apoi a devenit director general al Federaţiei Române de Fotbal. Din 2012 până în 2018 a ocupat şi postul de şef al Comisiei Tehnice a UEFA.

Programul naţionalei României în UEFA Nations League:

  • Kosovo - România, 6 septembrie, 21:45
  • România - Lituania, 9 septembrie, 21:45
  • Cipru - România, 12 octombrie, 21:45
  • Lituania - România, 15 octombrie, 21:45
  • România - Kosovo, 15 noiembrie, 21:45
  • România - Cipru, 18 noiembrie, 21:45

Afla mai multe despre: mircea lucesuechipa naţionalăromâniafrfionuţ lupescu 

viewscnt
Articole similare