Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluiri de senzaţie făcute de Bianca Andreescu: "Mă trezesc în fiecare dimineaţă şi primul lucru pe care-l fac este acesta!"

Dezvăluiri de senzaţie făcute de Bianca Andreescu: "Mă trezesc în fiecare dimineaţă şi primul lucru pe care-l fac este acesta!"

Tenis

Comentarii

Tânăra canadiană de origine română Bianca Andreescu, care face senzaţie în tenisul feminin mondial în acest început de sezon, a dezvăluit cum foloseşte yoga şi meditaţia pentru a îmbunătăţi aspectul mental al jocului său, ea reuşind să învingă adversare mult mai bine cotate.

Calificată în semifinale la Indian Wells după un zdrobitor 6-0, 6-1 cu spaniola Garbine Muguruza, fost lider mondial, Andreescu a declarat: "Mama mi-a vorbit despre meditaţie când eram foarte tânără. Poate că aveam 12 ani. De atunci practic meditaţia şi fac multă yoga. Nu lucrez doar la aspectul meu fizic. Lucrez şi asupra mentalului, fiindcă şi acesta este foarte, foarte important."

Preferinţele jucătoarei de 18 ani se îndreaptă spre acea formă de meditaţie numită vizualizare creativă, care înseamnă a-ţi imagina ceea ce doreşti să ţi se întâmple.

"Mă trezesc în fiecare dimineaţă şi primul lucru pe care-l fac este să meditez. Cred că asta mă ajută cu adevărat să încep bine ziua. Nu deschid telefonul sau altceva, ca să nu mă încarc prea mult. Îmi acord 15 minute ca să mă pun în armonie cu corpul şi cu mintea mea. Vizualizez că am o zi bună, lucruri dintr-astea", a spus Andreescu.

"Mi se pare că mulţi lucrează la aspectul fizic al lucrurilor, dar cred că aspectul mental este cel mai important, fiindcă el controlează întregul corp, nu-i aşa?", a adăugat sportiva.

Andreescu are câteva ritualuri unice pe terenul de joc: poartă un elastic spiralat în jurul cotului, nu la încheietura mâinii, iar uneori, când schimbă terenul, miroase ceva dintr-un borcan, dar nu vrea să dezvăluie ce conţine acesta. "Nu-mi voi spune niciodată secretul", a afirmat ea zâmbind.

Ea a recunoscut că îi place să repete pe teren cuvinte sau fraze care o ajută să rămână motivată între puncte: "De obicei am în minte nişte cuvinte cheie. Cuvinte cheie foarte scurte pe care le am în cap înainte de a servi, de a returna''.

Afla mai multe despre: andreescu 

viewscnt
Articole similare