adplus-dvertising
You are here:

Dezvăluiri de ultimă oră! Djokovic plănuieşte să apeleze la instanţă dacă ministrul Alex Hawke va decide anularea vizei sale

Dezvăluiri de ultimă oră! Djokovic plănuieşte să apeleze la instanţă dacă ministrul Alex Hawke va decide anularea vizei sale

Diverse

Comentarii

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, ar urma să apeleze imediat la instanţă dacă ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, va decide anularea vizei sale, notează The Age.

Djokovic plănuieşte să apeleze la instanţă dacă ministrul Alex Hawke va decide anularea vizei sale

Potrivit unei surse, citată de jurnalul australian sub protecţia anonimatului, avocaţii cred că o eventuală audiere poate fi grăbită prin micşorarea volumului documentelor depuse şi al dovezilor verbale. Hawke probabil îşi va anunţa decizia vineri.

O sursă federală afirmă că ministrul încă analizează documentele depuse miercuri de avocaţii lui Djokovic, ceea ce a întârziat procesul. Dacă acest caz va ajunge în istanţă, echipa de avocaţi a tenismenului speră că dosarul va fi programat în weekend şi că totul se va finaliza până duminică, astfel încât Djokovici să poată să joace în Australia.

Guvernul înclină spre varianta anulării vizei sportivului, a afirmat o sursă din Partidul Liberal.  

Decizia autorităţilor australiene privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovic este aşteptată în aceste zile, după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz.

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată". Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovic.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovic spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui.

În acelaşi timp, el a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru Covid-19, reprezintă o "dezinformare”.

Novak Djkovic a câştigat apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară, dar nu este sigur că va juca la Australian Open, deoarece ministrul Imigraţiei din statul de la Antipozi poate decide din nou că sârbul trebuie să părăsească ţara.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

viewscnt
Articole similare