Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluirile lui Victor Piţurcă. Care este singura echipă din România care a semănat la stilul de joc cu Steaua din 1986! "Era foarte bine pusă la punct!"

Dezvăluirile lui Victor Piţurcă. Care este singura echipă din România care a semănat la stilul de joc cu Steaua din 1986! "Era foarte bine pusă la punct!"

Fotbal

Comentarii

Acum 35 de ani, pe 7 mai 1986, Steaua Bucureşti reuşea cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc, după ce a câştigat Cupa Campionilor Europeni în faţa Barcelonei.

Victor Piţurcă a fost component al ecelei echipe şi a vorbit despre stilul de joc al roş-albaştrilor. Fostul selecţioner a dezvăluit că mereu şi-a dorit să antreneze o echipă precum cea a Stelei din 1986. 

"Eu mi am dorit toată viaţa mea să am o echipă care să joace cum juca Steaua 86. Noi nu jucam tiki taka, Barcelona juca aşa, că ei mai plimbau mingea, noi jucam perpendicular pe poartă. Aveam un stil de joc pe care nu l-am văzut la nimeni, nici acum.

Chiar vorbeam cu Valentin Ceauşescu şi spuneam că nu am văzut nicio echipă care să joace ce juca Steaua în perioada aia, ăsta este adevărul. Mi-am dorit mereu să am o echipă ca aia", a spus Piţurcă pentru AntenaSport. 

Victor Piţurcă a asemănat echipa Stelei din 1986 cu cea a Craiovei din 94-95, când oltenii erau antrenaţi de el. În acel sezon, echipa din Bănie a terminat pe locul secund în clasament, după gruparea din Ghencea. 

"Am avut o singură dată, la Craiova, când am terminat pe doi, după Steaua. Era o echipă foarte bine pusă la punct. Cu Cristescu, Craioveanu, Buia, Gane... jucători foarte buni", a declarat Victor Piţurcă.

Afla mai multe despre: victor piţurcă 

viewscnt
Articole similare