Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Diana Mocanu, "fulgerul" de la Sydney. Vezi care este povestea ei!

Diana Mocanu, "fulgerul" de la Sydney. Vezi care este povestea ei!

Jocurile olimpice

Comentarii

Diana Mocanu s-a născut la Brăila şi a şocat nataţia mondială la Sydney, prin două victorii fantastice. La doar 16 ani reuşea să învingă întreaga cremă a nataţiei feminine pe distanţă scurtă în proba de spate.

În 2000, Diana Mocanu era un nume necunoscut pentru publicul sportiv. Pe 18 septembrie, în uriaşa arenă Sydney International Aquatic Centre, Diana Mocanu câştiga finala probei de 100 de metri spate, stabilind în acelaşi timp un nou record olimpic.

Era pentru prima oară în istorie când un reprezentant al României lua aurul în concursul olimpic de înot. Şi mai impresionantă a fost victoria venită de la 200 de metri spate. Diana a fost singura înotătoare de la acea ediţie care a coborât sub 2:10.

Succesele de la Sydney promiteau o dominaţie a sportivei din Brăila, ceea ce nu s-a întâmplat. Diana a mai cucerit aurul mondial in 2001, la 200 de metri, şi argintul la 100 de metri. În mod subit, în 2002, şi-a anunţat retragerea, la doar 18 ani. În acest moment, Diana Mocanu este profesoara de înot la Brăila.

Jocurile Olimpice de la Londra se vor desfăşura în perioada 27 iulie-12 august şi vor fi transmise în direct de Dolce Sport.


Urmăreşte-ne şi pe Facebook! Merită! ;)

viewscnt
Articole similare