You are here:

Diego Simeone vrea sancţiuni împotriva suporterilor care aruncă obiecte în teren + Ce a mai cerut antrenorul

Diego Simeone vrea sancţiuni împotriva suporterilor care aruncă obiecte în teren + Ce a mai cerut antrenorul

Fotbal internațional

Comentarii

Diego Simeone, antrenorul echipei Atlético Madrid, a deplâns faptul că fanii au aruncat cu diverse obiecte în direcţia lui Thibaut Courtois, condamnând în acelaşi timp atitudinea provocatoare a portarului belgian în timpul derbiului cu Real Madrid, scor 1-1.

Portarul belgian a avut o atitudine provocatoare la adresa spectatorilor înainte de a fi ţinta unui tir de proiectile din tribune, în aşa fel încât meciul a fost întrerupt timp de un sfert de oră (69'). În timp ce a condamnat acţiunile fanilor săi, Diego Simeone l-a criticat şi pe belgian.

„Pentru persoanele care au comis aceste incidente, clubul va lua o decizie”, a declarat argentinianul într-o conferinţă de presă. „Nu avem nevoie de aceşti oameni în tribune, dar asta nu justifică acţiunile. Protagoniştii trebuie să acţioneze, dar şi cei care incită trebuie să fie pedepsiţi. Nu aprob (aruncarea de proiectile), dar trebuie să fim atenţi la ceea ce generăm şi mă includ şi pe mine. În ceea ce mă priveşte, pedepsiţi-i pe cei care provoacă. Cum noi nu vă pedepsim, asta vă permite să faceţi orice”.

Simeone a precizat că Thibaut Courtois a mai fost vizat în trecut de... fanii Realului atunci când purta tricoul Atlético (2011-2014). „Cu toţii trebuie să ajutăm”, a spus antrenorul argentinian într-un discurs lung. „Cei care au aruncat cu aceste brichete, aşa cum s-a întâmplat la Bernabéu când Courtois era jucătorul nostru şi a primit o brichetă în cap, asta nu este corect. Dar probabil că nici noi, protagoniştii, nu ajutăm atunci când subestimăm oamenii, îi blamăm, îi provocăm şi îi înfuriem. Oamenii nu au cum să facă altfel, într-un mod greşit, ceea ce nu este corect, dar trebuie să încercăm şi noi să ne calmăm, să înţelegem situaţiile în care putem sărbători golul, nu uitându-ne la tribune, certându-i, făcând un gest de genul ăsta... pentru că oamenii se enervează. Desigur, acest lucru nu este justificat, dar nici justificarea iniţială nu este justificată, pentru că altfel suntem mereu o victimă”.

„Cholo” a făcut apel la toţi cei implicaţi să-şi asume responsabilitatea, în primul rând la Courtois. „I s-a întâmplat la Bernabeu când o brichetă l-a lovit în cap în timp ce juca pentru Atlético”, şi-a amintit el. „Şi nu ar trebui să se întâmple, cluburile trebuie să se asigure că nu se întâmplă, dar aveţi grijă la noi care devenim victime. Pentru că poate exista o reacţie, iar noi nu putem provoca, fie că este vorba de Simeone, Courtois, Vinicius, Messi sau Griezmann”.

Simeone a mers, duminică seară, să le ceară fanilor să se calmeze. „Ceea ce se plângeau era că nu a fost vina lor, că jucătorul, portarul rival, a fost cel care a provocat-o”, a continuat el. „Această situaţie nu justifică ceea ce au făcut, dar repet: sper că îi putem pedepsi pe cei care provoacă, acuză şi, de asemenea, generează, din moment ce suntem protagonişti, ne numim aşa şi, ei nu fac nimic împotriva noastră.”

„Să fim atenţi şi la aceia dintre noi care joacă rolul victimei, iar eu fac parte din asta: să ne asumăm responsabilitatea pentru tot, pentru oamenii care urmăresc şi ştiu clar când Courtois se uită la oameni şi râde de ei”, a concluzionat Simeone.

 

Echipa spaniolă Real Madrid a încheiat la egalitate duminică seara, în deplasare, scor 1-1, cu gruparea Atletico Madrid, în etapa a opta din La Liga.

 

În minutul 68 arbitrul Mateo Busquets Ferrer a decis să întrerupă meciul şi să trimită jucătorii ambelor echipe la vestiare. Partida a fost reluată după zece minute, iar gazdele au reuşit să egaleze în minutul 90+5 când Angel Correa a înscris din pasa lui Javi Galan. Marcos Llorente a fost eliminat în minutul 90+9 lăsându-i pe elevii lui Simeone cu un om în minus şi derbiul s-a încheiat la egalitate.

 

Real ocupă locul secund în clasament, cu 18 puncte. Atletico se află pe locul al treilea, cu 16 puncte.

Afla mai multe despre: diego simeoneatletico madridsancţiuni suporteri 

viewscnt
Articole similare