You are here:

Diferenţa dintre Edi Iordănescu şi Mircea Lucescu: "Acelaşi lot, altă abordare. E vorba doar de om şi de calitate"

Diferenţa dintre Edi Iordănescu şi Mircea Lucescu: "Acelaşi lot, altă abordare. E vorba doar de om şi de calitate"

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României a câştigat şi cel de-al patrulea meci din grupa de Liga Naţiunilor şi are punctaj maxim după primele patru etape disputate.

"Echipa naţională ne surprinde plăcut chiar atunci când nimeni nu mai credea că se poate mai mult. Nici măcar fostul selecţioner. Abia acum începem să urcăm şi să contăm în economia fotbalistică europeană în mod constant şi fundamentat.

Deocamdată plecând de jos, grupa a treia valorică, dar cu perspective clare de calitate superioară. Să vedem unde ne sunt limitele?!

Avem o identitate şi o consistenţă vizibile în jocul arătat, cât şi o încredere constant fermă în propriile calităţi, ceea ce poate forţa orice rezervă de calitate să iasă la suprafaţă şi să puncteze. Se acumulează forţă, personalitate şi experienţă în interiorul unui grup de jucători care păreau limitaţi şi mediocri.

Timpul scurt care a trecut între epoca Iordănescu şi Lucescu ne luminează oarecum?! Acelaşi lot, altă abordare. E vorba doar de om, de calitatea şi de experienţele acumulate în timp!" , a spus Marian Iancu pentru Orange Sport.

Lituania - România 1-2

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Lituaniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marţi seara, în Grupa a 2-a din Liga C a Ligii Naţiunilor.

Răzvan Marin (18 - penalty) şi Denis Drăguş (65) au adus a patra victorie consecutivă a tricolorilor în această campanie, după ce balticii au deschis scorul prin Armandas Kucys (7 - penalty).

Meciul de la Kaunas, desfăşurat pe un teren greu, a început practic de la 1-0 pentru gazde, după un penalty primit uşor pentru un presupus henţ la Andrei Raţiu, la centrarea lui Lasickas. Kucys (7) a transformat şi balticii au trecut în avantaj.

În min. 17, Man a executat un corner, iar Gineitis a comis henţ în propriul careu, România egalând din penalty prin Răzvan Marin (18).

Golul victoriei echipei României, care a evoluat în albastru în acest meci, după multă vreme, a fost marcat la capătul unei faze spectaculoase. Drăguşin a plecat pe contraatac, i-a pasat lui Man, care l-a angajat pe Drăguş, iar acesta a marcat pe lângă Gertmonas (65).

Kosovo a trecut de Cipru cu 3-0 şi a rămas la trei puncte în spatele României, înaintea ultimelor meciuri din campanie, România - Kosovo (15 noiembrie) şi România - Cipru (18 noiembrie).

Liga Naţiunilor 2024/25 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026. Cele mai bune patru câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice.

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

Afla mai multe despre: romania 

viewscnt
Articole similare