Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Diferenţe uriaşe! Ce salarii sunt în fotbalul feminin. Unele jucătoare au nevoie de al doilea loc de muncă

Diferenţe uriaşe! Ce salarii sunt în fotbalul feminin. Unele jucătoare au nevoie de al doilea loc de muncă
Comentarii

Cupa Mondială feminină din 2023 a avut premii record, dar multe dintre jucătoarele participante la turneu nu au încă o remuneraţie adecvată, iar una din cinci îşi completează veniturile cu al doilea loc de muncă, potrivit unui sondaj FIFPRO publicat miercuri, relatează Reuters.

Una din trei jucătoare de la Cupa Mondială feminină câştigă mai puţin de 30.000 de dolari pe an

Sindicatul mondial al jucătorilor a constatat că una din trei dintre jucătoarele de la Cupa Mondială câştigă mai puţin de 30.000 de dolari pe an din fotbal, atât de la echipa naţională, cât şi de la cluburi. Acestă sumă nu include premiul minim de 30.000 de dolari înainte de impozitare pentru Cupa Mondială pe care jucătoarele îl aveau garantat de FIFA.

Premiile totale de la Cupa Mondială feminină, prima la care s-a garantat că banii vor ajunge la jucătoare, au crescut la 150 de milioane de dolari, fiind de 10 ori mai mari decât în 2015 şi de trei ori mai mari decât în 2019. Cu toate acestea, suma a fost totuşi eclipsată de premiul de 440 de milioane de dolari de la Cupa Mondială masculină din Qatar, de anul trecut.

"Jucătoarele au dat tot ce au avut mai bun pentru a oferi o Cupă Mondială strălucită, dar există încă lacune importante care trebuie abordate", a declarat Sarah Gregorius, director de politici şi relaţii strategice pentru fotbalul feminin din cadrul FIFPRO.

FIFPRO a chestionat 260 de jucătoare de la Cupa Mondială din 26 dintre cele 32 de echipe naţionale.

În timp ce unele jucătoare nu au primit încă banii garantaţi de FIFA, Gregorius a declarat că întârzierea din unele ţări este cauzată în mare parte de lucruri precum calendarul de plăţi şi că FIFA lucrează cu ele în acest sens.

"O mulţime de jucătoare au fost plătite şi primim o mulţime de feedback despre cât de mult le schimbă viaţa, iar la final sperăm că vom fi în măsură să spunem că 100% dintre jucătoare au fost plătite (şi că) într-adevăr s-a schimbat ceva atunci când vine vorba de compensaţii, echitate de gen şi echitate salarială în fotbal în general şi în sport în general."

Sondajul a mai arătat că 53% dintre jucătoare au considerat că nu s-au odihnit suficient înainte de primul lor meci de la Cupa Mondială. Două treimi dintre ele consideră că nu au fost la capacitate fizică maximă atunci când a început turneul, iar 60% au declarat că odihna de după turneu a fost insuficientă, 86% dintre ele declarând că au avut mai puţin de două săptămâni libere înainte de a se reîntoarce la clubul lor.

De asemenea, sondajul a constatat că 10% dintre jucătoare nu au efectuat un examen medical înainte de turneu, iar 22% nu au efectuat o electrocardiogramă (ECG), ambele făcând parte din regulamentul FIFA pentru turnee.

Orice este sub 100% în ceea ce priveşte accesul la un ECG sau efectuarea unui control medical înainte de turneu este inacceptabil", a declarat Alex Culvin, şeful departamentului de strategie şi cercetare al FIFA pentru fotbalul feminin. "Regulamentele trebuie aplicate şi respectate în totalitate".

Afla mai multe despre: salarii fotbalul feminincupa mondiala fotbal femininbani fotbalul feminin 

viewscnt
Articole similare