Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Din golgheter incontestabil, în "rezervă de lux". Se întoarce Marko Dugandzic în România? Croatul a recunoscut unde i-ar fi plăcut să joace în Liga 1

Din golgheter incontestabil, în "rezervă de lux". Se întoarce Marko Dugandzic în România? Croatul a recunoscut unde i-ar fi plăcut să joace în Liga 1

Fotbal

Comentarii

În ultima perioadă de transferuri, fotbalul românesc s-a despărţit de unul dintre cei mai valoroşi atacanţi străini care au activat în Liga 1 în ultimii ani, cu o ascensiune extrem de rapidă şi neaşteptată - croatul Marko Dugandzic. Odată cu plecarea sa, a dispărut şi "strălucirea".

Marko Dugandzic a ajuns la FC Botoşani în ianuarie 2020, liber de contract, din ţara sa natală, de la NK Osijek. Acolo, fotbalistul nu s-a regăsit în filozofia echipei, nu prindea nici postul de titular, iar când o făcea, randamentul era unul foarte scăzut. Aşa că şi-a cerut rezilierea contractului.

Ajuns la Botoşani, s-a produs un declic în jocul masivului atacant. Au urmat 20 de partide cu 11 goluri, care mai de care mai spectaculoase şi mai importante, iar inevitabil cluburile mari din Liga 1 şi-au îndreptat atenţia asupra sa.

Gigi Becali l-a dorit la FCSB, însă nu a ajuns la o înţelegere cu Valeriu Iftime

Prima care l-a dorit pe Marko Dugandzic a fost FCSB. Chiar patronul Gigi Becali a recunoscut că îl va întreba pe Valeriu Iftime, omologul său de la FC Botoşani, ce pretenţii financiare are în schimbul jucătorului.

"Nu i-am făcut nicio ofertă lui Iftime pentru acest atacant, dar recunosc că este interesant. O să întreb în stânga şi în dreapta despre el. Nu am făcut încă nicio ofertă. Vreau să fie foarte clar acest lucru. Văd că lui Iftime ii place să facă afaceri cu mine", declara Gigi Becali, la acea vreme, pentru Prosport.

Negocierile nu au fost cele mai productive şi Gigi Becali a refuzat să satisfacă pretenţiile lui Valeriu Iftime - în jur de 1 milion de euro în schimbul atacantului, aşa că l-a luat liber de contract pe Alexandru Buziuc. Chiar dacă părţile n-au recunoscut faptul că negocierile au fost eşuate, au avut grijă să lăse de înţeles acest lucru.

"Cred că e greu ca Dugandzic să ajungă la o echipă din România. Nu o mai văd nici pe FCSB în acest moment capabilă să investească sume importante, însă nu se ştie niciodată", a declarat Iftime, în replică.

A doua formaţie din Liga 1 care l-a dorit a fost Universitarea Craiova, imediat după ce s-a accidentat bosniacul Elvir Koljic, însă nici de acesta dată n-a fost vorba despre o ofertă convingătoare pentru Valeriu Iftime.

A ajuns la Sochi, unde nu joacă

Patronul moldovenilor era presat de timp, deoarece Duganzic ar fi intrat în ultimele şase luni de contract, la 1 ianuarie, şi ar fi putut semna pre-contract cu orice şi-ar fi dorit. Aşa că FC Botoşani a fost obligată să-l vândă într-un final. 

Aşa a ajuns Marko Dugandzic în prima ligă din Rusia, la Sochi, echipă care terminase sezonul precendent pe locul 12. Ruşii au plătit pentru jucător doar 500.000 de euro, mult sub cât şi-ar fi dorit să obţină Iftime, la un moment dat.

În actualul sezon, Sochi merge chiar mai bine, fiind pe locul 5, în spatele granzilor TSKA Moscova, Zenit Sankt-Petersburg, Spartak Moscova şi Dinamo Moscova. Cu toate acestea, Marko Dugandzic nu este titular şi a bifat doar 46 de minute de când a ajuns la echipă, de la începutul lunii octombrie. Dugandzic pare să aibă din nou probleme de adaptare, aşa cum a mai avut în cariera sa, la echipe precum Osijek, Ternana sau Matera Calcio.

Nu ar fi exclus ca, în acestă iarnă, Marko Dugandzic să se întoarcă în România, sub o formă sau alta. Înainte de a pleca în Rusia, croatul a recunoscut că i-ar fi plăcut să joace la Universitatea Craiova şi FCSB.

"Personal, aş fi fost încântat să evoluez la Craiova, care este o echipă importantă, cu un fotbal frumos, plăcut. Din ce ştiu, nu a existat niciodată o propunere concretă din partea lui Gigi Becali. FCSB este un club de tradiţie, cu performanţe şi cu un grup de tineri remarcabili. Îmi place mult de Man, care e la alt nivel decât fotbalul din România", declara Dugandzic, pentru GSP.ro, la plecarea din România.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare