Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Din infern spre libertate. Mărturiile lui Mihai Leca: ”Nu mi s-a mai întâmplat până acum aşa ceva”. Când ajunge fotbalistul în România | EXCLUSIV

Din infern spre libertate. Mărturiile lui Mihai Leca: ”Nu mi s-a mai întâmplat până acum aşa ceva”. Când ajunge fotbalistul în România | EXCLUSIV
Comentarii

Mihai Leca, legitimat la PFK Lviv, a plecat spre România şi a povestit cum a reuşit să scape din războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

Din infern spre libertate. Mărturiile lui Mihai Leca. Când ajunge în România fotbalistul

Fundaşul central de 29 de ani este sub contract cu o echipă care este aproape de graniţa Ucrainei cu Polonia. Acesta a spus cum a reuşit să plece din Ucraina.

Deşi avea varianta de a merge cu maşina spre sud, spre oraşul Cernăuţi, Leca a preferat să treacă graniţa prin Polonia, timpul fiind mult mai redus.

Mihai Leca a povestit şi că a fost martorul unor scene care îl vor marca pe tot parcursul vieţii. Românul va ajunge în Bucureşti în această noapte, cu o cursă aeriană din Cracovia.

"Toată lumea e îngrijorată, ai ajuns, nu ai ajuns, toată lumea mă intreaba. Cred că am 150 de mesaje. Nu am primit atâtea mesaje în viaţa mea. 

Când am plecat spre vamă s-a schimnbat totul la 180 de grade. Ne-a luat un băiat din administraţia clubului să ne ducă la vamă şi cu 10 km inainte de vamă a fost ambuteiaj, un accident, coadă de maşini. A trebuit să coborâm şi am luat-o pe jos cu băiatul ăsta. Când am ajuns la vamă, erau in jur de 4.000 de persoane. Am trecut pe jos, nu cu maşina. Cu maşina era balamuc, a fost un accident, a deraiat un tir şi cred că au stat 6-7 ore.

De când am coborât din maşină şi am putut să o luăm la pas spre vamă, m-am simţit ca într-un film, gen sfârşitul lumii, toate lumea cu copiii, cu bagajele, maşinile pe dreapta lăsate şi fuga spre vamă.

Mai vorbeam cu persoane şi îmi spuneau că vor să plece pentru că le e frică, dar se vedea pe chipurile lor, multe persoane plângeau, cu copii în braţe. Ce am văzut, nu mi s-a mai întâmplat până acum aşa ceva, să văd aşa scene. Sunt greu de povestit. 

Vreau să ajung acasă, am multe ore nedormite şi acum am cum să ajung în România.

Cei din conducere au făcut tot ce au putut ca să ne ajute, să ne ducă cât mai aproape de vamă. Fiecare pe părticica lui a încercat să facă tot posibilul să fie bine. 

Am vorbit şi cu cei de la ambasadă, dar când a început balamucul ăsta nici ei nu mai ştiau unde să se împartă.

Eu nu am vrut să mai merg la Cernăuţi pentru că trebuia să merg 5-6 ore cu maşina şi mă uitasem pe Waze şi erau multe ambuteiaje. Deci cred că îmi lua 6-10 ore să ajung acolo şi după mai aveam să trec graniţa în România. De asta am ales Polonia pentru că într-o oră jumătate am ajuns la vamă. 

Cel mai mult m-a întristat când vedeam multe mămici cu copii acolo, mai ales că a fost şi temperatura scăzută. Îmi era mie frig, care am 29 de ani şi sunt bărbat, dar mă puneam în pielea lor, cât de mici erau. Cred că plângeau 10-12 copii de frig. Nu mai ştia lumea ce să dea după ei. Scoteau pături din bagaje să îi învelească.

(n.r. primul lucru pe care îl face când ajunge în România) O să îmi sărut soţia şi o să o strâng în braţe", a declarat Mihai Leca, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mihai lecaucraina 

viewscnt
Articole similare