Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Din nou în TOP. Ce premiu a mai câştigat Lionel Messi, după cucerirea Cupei Mondiale

Din nou în TOP. Ce premiu a mai câştigat Lionel Messi, după cucerirea Cupei Mondiale

Lionel Messi

Comentarii

Lionel Messi, proaspăt campion mondial cu selecţionata ţării sale, a fost recompensat cu ''Olimpia de Oro'', cel mai important premiu sportiv din Argentina, acordat de Cercul Jurnaliştilor Sportivi (CPD) din ţara sud-americană.

La a 69-a ediţie a premiilor Olimpia, celebrată la Buenos Aires, Messi a primit premiul pentru cel mai bun sportiv al anului 2022. Messi, 35 ani, care nu a participat la gală şi se odihneşte la Rosario alături de familie, a mai câştigat acest premiu în 2011 şi în 2021.

Căpitanul Argentinei a obţinut şi "Olimpia de Plata" la categoria fotbal, la care au fost nominalizaţi şi coechipierii săi Julian Alvarez şi Enzo Fernandez.

Pe lângă cele şapte Baloane de Aur câştigate, Messi a fost declarat de două ori cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, în 2014, când Argentina a pierdut finala cu Germania, şi în 2022, când sud-americanii au cucerit al treilea lor titlu mondial.

După ce a câştigat Copa America 2021 şi Finalissima 2022, meciul contra Italiei, campioana Europei, Messi a obţinut duminică unicul trofeu care îi lipsea din palmares, Cupa Mondială.

La nivel de club, Messi a cucerit numeroase trofee cu Barcelona şi PSG, printre care 11 titluri de campion, şapte cupe, de patru ori Liga Campionilor, de trei ori Supercupa Europei şi de două ori Campionatul Mondial al Cluburilor.

Afla mai multe despre: messi 

viewscnt
Articole similare