Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Din nou stadioane goale în fotbalul românesc? Reacţia ministrului Eduard Novak: "Haideţi să sperăm că pandemia nu mai evoluează"

Din nou stadioane goale în fotbalul românesc? Reacţia ministrului Eduard Novak: "Haideţi să sperăm că pandemia nu mai evoluează"

Sporturi

Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a afirmat, marţi, că speră ca evoluţia pandemiei de COVID-19 să nu schimbe din nou regulile de acces pe arenele sportive.

"Deocamdată aşteptăm să vedem cum va fi evoluţia pandemiei. Cred că miercuri după şedinţa de Guvern vom avea mai multe informaţii. Deocamdată nu se schimbă nimic şi aşteptăm să vedem încotro merg lucrurile. Sperăm ca fanii să rămână pe stadioane şi cumva să reuşim să reglementăm lucrurile. Acum nu vreau să declar nimic până nu avem nimic oficial. Ar fi prematur să ies cu o declaraţie când nu avem nimic oficial din partea Ministerului Sănătăţii sau a domnului Arafat sau a CNSU. Se poate orice, dar haideţi să ţinem pumnii strânşi să nu mai evolueze pandemia", a declarat Novak.

Ministrul consideră că va fi foarte greu pentru sportivi în cazul în care situaţia epidemiologică va impune din nou restricţii în privinţa practicării sportului.

"Vă daţi seama că ar fi dramatic dacă s-ar ajunge la suspendarea activităţii sportive, mai ales după o asemenea relaxare în care ne-am pus speranţa că putem să facem sport, că putem să mergem pe stadioane. E foarte greu să te întorci la situaţia aceea. Dar eu tot am speranţa să rămânem la acest nivel şi sper să nu ajungem la măsuri drastice", a mai spus Novak.

Conform normelor în vigoare, în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 3 la mia de locuitori, accesul pe arenele sportive se va face în procent de 30% din capacitate. În prezent, tribunele arenelor sportive pot fi ocupate de spectatori în procent de 75%.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi că în Bucureşti incidenţa înregistrată la 14 zile a ajuns la 2,91 la mia de locuitori.

Afla mai multe despre: eduard novak 

viewscnt
Articole similare