Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo şi Oţelul, arătate cu degetul după ultima regulă FRF: „Dorinel vine şi bagă nouă străini în teren!” | EXCLUSIV

Dinamo şi Oţelul, arătate cu degetul după ultima regulă FRF: „Dorinel vine şi bagă nouă străini în teren!” | EXCLUSIV

Dinamo București

Comentarii

Răzvan Burleanu a anunţat noi reguli în fotbalul românesc.

Dinamo şi Oţelul, date drept exemplu negativ în privinţa noii reguli FRF

Una dintre cele mai importante este reprezentată de regula „5+6”. Concret, din sezonul 2024-2025 echipele vor fi nevoite să aibă permanent pe teren cinci jucători formaţi la nivel naţional. Stranierii vor fi asimilaţi acestei reguli. Din stagiunea 2025-2026, numărul creşte la şase fotbalişti.

Echipa de start a lui Dinamo în derby-ul cu Rapid (pierdut cu 1-2): Golubovic - Araujo, Velkovski, Homawoo - Moura, Ilic, Pavicic, Amzăr - Abdallah, Gregorio, Politic

Echipa de start a Oţelului în meciul cu Petrolul (scor 0-0): Stoian – Zhelev, Cisse, Lovric, Gomes – Zivulic – Maciel, Santos Lameira, Cisotti, Bodişteanu – Rusevic

Andrei Vochin: „Nu trebuie să restructureze loturile. Unul e sigur de la U21. Dacă nu era asta, la Dinamo şi Oţelul aveam un singur român. Trebuie adăugaţi trei jucători. Este o invitaţie către a gândi strategia, nu pe şase luni, ci pe mai mult timp înainte, ca să înţelegi de unde vin banii. Dacă ai un patron ca Gigi Becali, nu e o problemă, că banii vin.

Când ai cazul Oţelului şi te rogi de oameni să te finanţeze, nu ar fi mai bine să-ţi faci treaba cu fondul de jucători? Dacă nici Galaţiul nu a dat jucători, poate doar Oltenia să fi dat mai mulţi. Regula U21 a fost criticată, a fost neîncredere. E o discuţie mai soft cu regula 5+6, dar reticenţa va fi în continuare, că e o rezistenţă la nou, mereu se întâmplă aşa. 

Trebuie să creezi o piaţă de desfacere a jucătorilor, trebuie să-i încurajezi pe oamenii din academii să continue această muncă. Dacă nu le faci spaţiu să joace, atunci ei se vor opri să producă copii, când vine Dorinel Munteanu şi bagă nouă străini pe teren.”

Nicolae Dică: „Forţează academiile să investească mai mulţi bani, ai altă organizare, iar acest lucru îl va face echipele mici. Când vor fi 5-6 jucători români... Va creşte campionatul? Următorul campionat, nu, dar peste 2-3 ani cu jucători români campionatul va creşte şi vor fi vânduţi pe bani mulţi în străinătate.

Este un lucru bun pentru fotbalul românesc şi cu cât sunt mai mulţi români cu atât mai bine. Vin străinii şi poate nu ne cresc campionatul, ci îl scad.”

Afla mai multe despre: dinamootelulfrfdorinel munteanu 

viewscnt
Articole similare