Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamoviştii, acuzaţi de rasism după meciul cu Oţelul: ”Condamnăm ferm asemenea forme rudimentare de exteriorizare

Dinamoviştii, acuzaţi de rasism după meciul cu Oţelul: ”Condamnăm ferm asemenea forme rudimentare de exteriorizare

Fotbal

Comentarii

Dinamo şi Oţelul Galaţi au remizat, scor 3-3, joi seară, pe ”Arcul de Triumf”, într-o partidă din Cupa României, faza grupelor, ediţia 2023/2024.

La mai puţin de 24 de ore de la terminarea partidei, clubul Oţelul Galaţi a emis un comunicat prin care-şi exprimă solidaritatea faţă de fotbalistul său, Francois Yabre, cel care ar fi fost ţinta atacurilor rasiste realizate de către suporterii ”câinilor”.

Francois Yabre, victimă a rasismului la Dinamo - Oţelul?

Gălăţenii s-au declarat sideraţi de modul în care s-au comportat suporterii lui Dinamo, însă l-au asigurat pe Francois de toată susţinerea lor, în această situaţie delicată.

SC Oţelul Galaţi îşi exprimă solidaritatea cu jucătorul François Yabré Tobasegnou, un fotbalist profesionist şi o persoană de o calitate morală desăvârşită, victimă a comportamentului rasist manifestat de unii spectatori prezenţi la partida de aseară, Dinamo Bucureşti – Oţelul Galaţi, de pe Arena Arcul de Triumf.

Condamnăm ferm asemenea forme rudimentare de exteriorizare, orice formă de rasism fiind în antiteză cu valorile împărtăşite de clubul nostru.

Considerăm că, în anul 2023, a sublinia că astfel de insulte nu sunt compatibile cu principiile fotbalului sau ale oricărei alte discipline sportive a devenit o redundanţă, însă am luat cu amărăciune act de proliferarea unor insulte nepermis de inferioare la adresa sportivului nostru. Şi surprind în contextul în care vin din partea unor suporteri ai unui club de tradiţie al fotbalului românesc, aceasta fiind o regretabilă recidivă.

Pe François îl asigurăm de întreg sprijinul nostru, iar noi, SC Oţelul Galaţi, vom milita pentru ca discriminarea de orice formă să fie exclusă din fotbal, iar în fenomen să existe doar respect şi fair-play, valori fundamentale care ne fac mai puternici atât pe teren, cât mai ales în afara lui”, au transmis reprezentanţii Oţelului.

Afla mai multe despre: francois yabresuporterirasism 

viewscnt
Articole similare