Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Direct în TOP. Cristiano Ronaldo i-a luat faţa lui Messi şi a devenit sportivul cu cel mai mare salariu. Ce vedetă lipseşte din clasamentul primilor zece

Direct în TOP. Cristiano Ronaldo i-a luat faţa lui Messi şi a devenit sportivul cu cel mai mare salariu. Ce vedetă lipseşte din clasamentul primilor zece
Comentarii

Cristiano Ronaldo îl devansează pe Lionel Messi în topul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, graţie contractului semnat recent de atacantul portughez cu Al-Nassr, din Arabia Saudită.

Agenţia globală de rating de credit DBRS Morningstar a actualizat lista sportivilor cu cele mai mari salarii din lume, în care Cristiano Ronaldo ocupă prima poziţie, cu 112,1 milioane de euro, scrie cotidianul Marca.

Locul secund în acest clasament este ocupat de argentinianul Lionel Messi, care a cucerit, luna trecută, Cupa Mondială cu selecţionata ţării sale. Salariul pe care acesta îl încasează la Paris Saint-Germain se ridică la 70,6 milioane de euro.

Pe locul al treilea se află brazilianul Neymar Jr, coechipierul lui Messi de la PSG, remunerat cu 65,9 milioane de euro.

Cele trei mari vedete ale fotbalului mondial sunt urmate de americanul Matthew Stafford, jucătorul echipei Los Angeles Rams din NFL, cu 65,7 milioane de euro.

În această ierarhie figurează şi doi piloţi de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton (53,7 milioane de euro) şi olandezul Max Verstappen, campionul mondial entitre (43,3 milioane de euro).

Surprinde însă absenţa din acest top a unui alt fotbalist de la PSG, francezul Kylian Mbappe, care a fost convins în vară să rămână pe Parc des Prince cu un salariu estimat la peste 50 de milioane de euro pe sezon, conform presei de specialitate, însă datele agenţiei DBRS par a fi altele.

Iată cum se prezintă clasamentul stabilit de DBRS Morningstar:
1. Cristiano Ronaldo (fotbal/Portugalia/Al-Nassr) - 112,1 milioane de euro
2. Lionel Messi (fotbal/Argentina/PSG) - 70,6 milioane
3. Neymar Jr. (fotbal/Brazilia/PSG) - 65,9 milioane
4. Matthew Stafford (fotbal american/SUA/Los Angeles Rams) - 65,7 milioane
5. Josh Allen (fotbal american/SUA/Buffalo Bills) - 59,3 milioane
6. Aaron Rodgers (fotbal american/SUA/Green Bay Packers) - 53,7 milioane
7. Lewis Hamilton (Formula 1/Marea Britanie/Mercedes) - 53,7 milioane
8. Deshaun Watson (fotbal american/SUA/Cleveland Browns) - 52,3 milioane
9. Kirk Cousins (fotbal american/SUA/Minnesota Vikings) - 43,3 miloane
10. Max Verstappen (Formula 1/Olanda/Red Bull) - 43,3 milioane

Afla mai multe despre: ronaldo 

viewscnt
Articole similare