Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Directivele lui Kyros Vassaras după fazele de arbitraj controversate din ultima perioadă: "Am stabilit obiective. Nu-mi place atunci când jucătorii îi ating pe arbitri"

Directivele lui Kyros Vassaras după fazele de arbitraj controversate din ultima perioadă: "Am stabilit obiective. Nu-mi place atunci când jucătorii îi ating pe arbitri"

Superliga

Comentarii

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre aşteptările pe care le are din partea arbitrilor, dar şi cum vor fi judecate fazele de aceştia pe teren.

Kyros Vassaras: "Am stabilit obiective clare pentru arbitri"

Într-o perioadă în care Liga 1 s-a confruntat cu greşeli de arbitraj şi cu faze controversate, Kyros Vassaras a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat că pregătirile pentru implementarea sistemului VAR sunt în toi şi că a discutat cu arbitri despre anumite momente ale jocului. 

"Am stabilit obiective clare pentru arbitri. Prima sarcină este protejarea siguranţei jucătorilor. Vrem să le reamintim jucătorilor că nu trebuie să îşi asume riscuri care pot pune în pericol adversarul. Preferăm o decizie finală corectă. Poate că într-un meci decizia arbitrului nu a fost corectă, dar decizia finală a fost corectă şi asta este important.

Nu vrem să permitem tacklinguri dure, întrări directe la adversar, care pot pune siguranţa în pericol. 

A două ţintă este să protejăm imaginea arbitrilor. Şi aceste direcţii pe care arbitrii le primesc este să nu tolereze protestele jucătorilor sau oficialilor echipelor.

A treia sarcină este să protejăm imaginea fotbalului românesc. Arbitrii primesc instrucţiuni să sancţioneze simulările. Simulările nu au ce căuta în fotbal. În situaţiile clare, există un singur scop: să păcălească arbitrul, adversarul şi în final fotbalul.

Arbitrii trebuie să fie şi vor fi mult mai stricţi cu tragerile de timp. 

Dacă opreşti pe cineva, dar nu ai şansa să joci mingea, este fault. 

Nu-mi place atunci când jucătorii îi ating pe arbitri", a declarat preşedintele CCA. 

De asemenea, Vassaras a oferit o veste bună despre arbitrajul video şi a comentat care este viziunea sa în privinţa arbitrilor delegaţi în Liga 1. 

"Avem o unealtă importantă în mâinile noastre, exersăm în fiecare zi, suntem în grafic şi vom reuşi să implementăm cu succesul sistemul VAR.

 Îmi asum riscuri şi le dau meciuri unor arbitri noi, din Liga 2, în multe partide. Suntem una dintre ţările care folosim categoria ”Open”. Ce înseamnă acest lucru? Primeşti legitimaţia de Liga 1, atunci când eşti acceptat, respectat şi atunci când ai meciuri arbitrate în prima ligă, chiar dacă eşti un arbitru din Liga 2. 

Nu este posibil să eliminăm greşelile de tot, dar obiectivul nostru este să le reducem", a mai spus fostul arbitru internaţional. 

 

Afla mai multe despre: kyros vassarasliga 1arbitraj liga 1 

viewscnt
Articole similare