Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Discurs manifest al lui Marius Şumudică în Turcia: "A fost cea mai mare greşeală din viaţa mea să semnez cu Malatyaspor"

Discurs manifest al lui Marius Şumudică în Turcia: "A fost cea mai mare greşeală din viaţa mea să semnez cu Malatyaspor"
Comentarii

Marius Şumudică a avut un discurs surprinzător în presa din Turcia. Antrenorul român a dezvăluit toate problemele pe care le-a întâmpinat de la venirea sa la Yeni Malatyaspor şi a recunoscut că decizia de a semna cu ultima clasată din Turcia a fost cea mai mare greşeală din carieră.

Rămas liber de contract, după despărţirea de CFR Cluj, la finalul lunii august, Marius Şumudică n-a stat prea mult pe bară şi a preluat-o pe Yeni Malatyaspor, în luna octombrie a anului trecut. Momentan, antrenorul român n-a avut parte de cele mai bune rezultate, iar echipa sa încă este ultima clasată din prima ligă a Turciei.

  • Yeni Malatyaspor este pe ultimul loc în Turcia, la zece puncte în spatele primei echipe aflate deasupra liniei retrogradării, Giresunspor
  • 3 victorii, 3 remize şi 9 înfrângeri a înregistrat Şumudică în cele 15 meciuri petrecute pe banca tehnică a celor de la Malatyaspor

"Este o istorie lungă despre ce s-a întâmplat la Malatya. Am 16 ani ca antrenor de fotbal, am câştigat campionatul, Supercupa, Cupa, am jucat în Champions League şi în Europa League, dar e prima dată în cariera mea când mă lupt pentru evitarea retrogradării.

Atunci când am venit aici, eram pe primul loc în România, cu 7 victorii din 7 meciuri, dar din cauza unor oameni de la CFR, am fost dat afară, am plecat odată cu preşedintele, care a fost loial faţă de mine. Apoi am avut această oportunitate să vin la Malatya, fiindcă îmi plac foarte mult fotbalul turcesc şi oamenii din Turcia.

Nu m-am gândit prea mult, dar am făcut cea mai mare greşeală din viaţa mea, deoarece, în mod normal, un antrenor profesionist, spun asta din experienţă, trebuie să vină şi să verifice toate condiţiile, să ştie ce se întâmplă în interiorul clubului, trebuie să ştie lotul şi să cunoască tot înainte de a accepta oferta.

Eu am mers direct la Istanbul, pentru că îmi place Turcia şi am vrut să vin cu ochii închişi în această ţară, am semnat fără să îmi pese de bani, de nimic, iar aceasta este cea mai mare eroare pe care am făcut-o. Dar este pentru prima şi ultima dată când fac aşa ceva. Şi vreau ca oamenii să ştie ce s-a întâmplat la Malatya. Toţi oamenii din Turcia trebuie să ştie, fiindcă nu vreau să fie pus pe spatele lui Şumudică ceea ce s-a întâmplat la Malatya.

Când am venit la Malatya şi am văzut echipa, nu mi-a venit să cred. Am în jur de 7-8 jucători sub 19 ani din cei 21 de jucători din lot. Nu ştiu cine a construit această echipă în vară. Apoi, când vreau să schimb ceva în antrenament, jucătorii vin la mine şi îmi zic <<Mister, nu putem să facem acest antrenament fiindcă în vară nu am făcut nimic>>. Iar din 6-7 jucători mai buni pe care îi am, au început accidentările, i-am pierdut cu accidentări, plus că merg la echipa naţională. Cu cine să joc?

Aici, când am venit, am, preluat o echipa care nu este pregătită, am luat o echipă pe care nu o cunosc, dar asta este vina mea. Iar acum, când aştept jucători noi, nu înţeleg cum poate federaţia să deschidă transferurile după primul meci.

Ok, nu spun că, dacă am echipa completă, câştig la Trabzon, dar nu uitaţi cum cum am pierdut acolo, cu penalty în minutul 90 neacordat pentru noi, cartonaş roşu în prima repriză. 

Au adus toţi jucătorii pe care i-am vrut, dar în acest moment mai vreau încă doi jucători. Am pierdut un fundaş central, i-am pierdut pe Wallace şi pe Semih, mai avem nevoie de un fundaş central şi de un număr 10. Acestea sunt transferurile pe care trebuie să le facem urgent. Dacă nu, această echipă nu are nicio şansă să se menţină în prima ligă.

Dacă aş începe sezonul cu această echipă de acum, cred că acum eram pe locul 10, cel puţin" , a declarat Marius Şumudică.

Afla mai multe despre: sumudica 

viewscnt
Articole similare