Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Discursul lui Edward Iordănescu după prima victorie pe banca naţionalei: "Am arătat că avem viitor". Cum a comentat penalty-ul ratat de Puşcaş

Discursul lui Edward Iordănescu după prima victorie pe banca naţionalei: "Am arătat că avem viitor". Cum a comentat penalty-ul ratat de Puşcaş

Echipa națională

Comentarii

România a câştigat primul meci sub comanda lui Edward Iordănescu, după patru partide fără succes în mandatul noului selecţioner. Bancu a marcat unicul gol al partidei cu Finlanda.

"A fost o seară bună pentru noi, am obţinut rezultatul dorit şi am arătat că România are caracter, România are viitor. Cu trei jocuri în şapte zile, faptul că a venit un progres de la meci la meci mie îmi dă încredere pentru ce urmează.

Îi felicit pe băieţi pentru efort, pentru atitudine, e victoria lor în totalitate. Focusul nostru e pe munca pe care o facem, aveam nevoie de acest moment, pentru că altfel poţi construi când fondul e unul de încredere. Nu suntem la nivelul la care putem fi, eu continui munca lui Contra şi a lui Rădoi, nu e uşor, eu pun acum o cărămidă în fiecare zi.

Trebuie să ne recuperăm, să vedem cum pregătim jocul final. 100% a fost decizia mea să execute penalty-ul Puşcaş, au fost doi jucători aleşi de mine, unul dintre ei a fost Puşcaş. Nu are rost să vorbim de acest penalty, Puşcaş e un jucător care a muncit foarte mult, un jucător care a alergat foarte mult şi care a contribuit la golul decisiv din acest meci.

Chiar dacă adversarul a avut ocazii în repriza secundă, să nu uităm că şi noi am mai avut ocazii. Bancu a făcut un efort foarte mare, linia defensivă a jucat bine, toţi au jucat foarte bine, le-am zis astăzi că trebuie să producem mai mult fotbal în acest meci şi mă bucur că am reuşit acest lucru.

Lumea uită repede prin ce am trecut prin februarie. Cât timp e decenţă, cât timp criticile sunt obiective, n-o să am nicio problemă. Să dea Dumnezeu să mai urmeze şi alte victorii. E o sărbătoare frumoasă pentru creştini şi încercăm să ne bucurăm împreună" , a declarat Edward Iordănescu la Antena 1.

România - Finlanda 1-0

România a învins, sâmbătă seară, pe stadionul Giuleşti, cu scorul de 1-0 (1-0), selecţionata Finlandei, în etapa a treia a Grupei 3 din Divizia B a Ligii Naţiunilor. Acest succes vine după două înfrângeri în primele etape.

Golul a fost marcat de Bancu, în minutul 30.

Puşcaş a ratat în minutul 16 un penalty acordat pentru un fault în careu, după consultarea VAR.

În minutul 24, jocul a fost întrerupt pentru aproximativ două minute după ce pe teren au fost aruncate torţe.

  • ROMÂNIA: 1. Niţă – 2. Raţiu, 6. Chiricheş-cpt., 15. Burcă, 11. Bancu – 20. Olaru (5. Creţu, 68), 14. M. Marin, 8. Cicâldău (18. R. Marin, 69) – 22. Sorescu (13. Mihăilă, 79), 9. Puşcaş, 7. Oct. Popescu (4. Hanca, 54). Selecţioner: Edward Iordănescu
  • FINLANDA: 12. Joronen – 17. Alho (21. Soisalo, 68), 2. L. Väisänen (9. Källman, 80), 4. Ivanov, 3. O’Shaughnessy (19. Jensen, 15), 18. Uronen – 8. Lod, 6. Kamara, 11. Schüller-cpt. – 10. Pukki (16. Nissilä, 68), 20. Pohjanpalo. Selecţioner: Markku Kanerva

Tot în Grupa 3, Muntenegru a remizat acasă cu Bosnia, scor 1-1 (goluri Marusic ’77 / Menalo ’62).

În primele două etape, România a fost învinsă cu 2-0 de Muntenegru şi cu 1-0 de Bosnia-Herţegovina. Tricolorii au disputat în deplasare ambele meciuri.

Pentru România urmează, marţi, partida de acasă cu Muntenegru, care se va duspita de la ora 21:45, pe stadionul Giuleşti. În aceeaşi etapă, Bosnia va întâlni Finlanda.

Clasamentul grupei: 1. Bosnia – 5 puncte, 2. Finlanda – 4 puncte, 3. Muntenegru – 4 puncte, 4. România – 3 puncte.

Afla mai multe despre: edward iordanescu 

viewscnt
Articole similare