Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dispută aprinsă pentru Virgil Postolachi. Moldovenii susţin că atacantul lui PSG nu poate juca pentru România: ”Nu-i permite FIFA”

Dispută aprinsă pentru Virgil Postolachi. Moldovenii susţin că atacantul lui PSG nu poate juca pentru România: ”Nu-i permite FIFA”
Comentarii

Pavel Ciobanu, predeşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, susţine că Virgil Postolachi nu are voie să joace pentru România, chiar a devenit cetăţean român.

Disputa pentru unul dintre cei mai talentaţi jucători de la PSG continuă. FRF a făcut eforturi pentru ca Virgil Postolachi să joace în România, deşi este din Republica Moldova. Oficialii forului naţional au reuşit însă să-i obţină cetăţenia română, pe motiv că bunicii săi au fost români şi au purtat deja discuţii cu jucătorul, pentru a juca pentru naţionalele noastre.

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal spune însă că regulamentul FIFA îi interzice lui Virgil Postolachi să joace pentru România, deoarece n-a petrecut nici măcar o zi la ţara noastră, iar bunicii săi s-au născut în Republica Moldova:

”Postolachi, conform regulilor FIFA, poate juca doar pentru naţionala Franţei sau cea a Moldovei. El s-a întâlnit cu fraţii noştri de la Federaţia din România. Nu ştiu ce au vorbit, dar mai spun încă o dată că nu au nicio şansă. El nu a trăit nicio o zi în România. Dacă bunicii erau născuţi în România, nu exista nicio întrebare, dar toţi sunt născuţi în Moldova, după anul 1940. Nu ştiu ce poate să se întâmple ca să fie încălcate regulile ca să joace la naţionala României. El poate juca doar pentru Franţa, că a locuit acolo de la trei ani, şi pentru Moldova, pentru că s-a născut aici”,a declarat Pavel Ciobanu pentru canal3.md.



Preşedintele forului de la Chişinău susţine că va încerca să-l convingă pe Virgil Postolachi să joace pentru ţara natală. Până acum, atacantul de 18 ani a refuzat convocările la naţionala Moldovei: ”Eu am vorbit cu tatăl lui, cu domnul Oleg, şi am convenit că o să fac o deplasare la Paris, la o cafea”.

Virgil Postolachi s-a născut în Republica Moldova şi în 2013 a ajuns la juniorii lui PSG. Între timp, şi-a luat şi cetăţenia franceză. Postolachi este considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători de la PSG şi se antrenează frecvent cu echipa de seniori. De asemenea, în vară, a semnat primul să contract de profesionist.

Afla mai multe despre: frfpavel ciobanufmfvirgil postolachi 

viewscnt
Articole similare