Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Djokovic, campion şi la declaraţii după ce a câştigat turneul de la Wimbledon: ”Chiar nu credeam că o să spun atât de multe lucruri frumoase despre tine, Nick!”

Djokovic, campion şi la declaraţii după ce a câştigat turneul de la Wimbledon: ”Chiar nu credeam că o să spun atât de multe lucruri frumoase despre tine, Nick!”

Tenis

Comentarii

Sârbul Novak Djokovic, locul 3 ATP, a câştigat, duminică, pentru a şaptea oară turneul de grand slam de la Wimbledon.

El l-a învins în finală pe australianul Nick Kyrgios, numărul 40 mondial, scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), în trei ore. În primul set, sportivul australian s-a impus după 31 de minute. Totuşi, în următoarele seturi, ”Nole” a dominat. 

Cu toate acestea, setul cu numărul 4 a fost de-a dreptul spectaculos. Cei doi sportivi au arătat un tenis la cel mai înalt nivel şi au fost aproape unul de altul până la finalul partidei. În final, sârbul s-a impus şi a făcut istorie. 

Djokovic a mai câştigat turneul de la Wimbledon în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 şi 2021. El a jucat în finală şi în 2013, însă atunci a fost învins de Andy Murray. Este al 21-lea titlu de grand slam din cariera sârbului.

La finalul meciului, sârbul a fost campion şi la declaraţii. El a făcut mai mult glume cu Nick Kyrgios şi a avut doar cuvinte de laudă la adresa sportivului din Australia. 

”Chiar nu credeam că o să spun atât de multe lucruri frumoase despre tine, Nick!”

”Nick, te vei întoarce, nu doar la Wimbledon, dar şi în finale. Ştiu că este dificil să auzi cuvinte de consolare după un meci ca acesta, dar eşti unul dintre cei mai buni jucători pe această suprafaţă.

Îţi urez mult succes, te respect enorm, eşti un jucător extraordinar, un mare talent. Ştiu că auzi asta de mulţi ani. Nu credeam că voi spune atât de multe lucruri frumoase despre tine, considerând relaţia noastră (râde). 

Avem oficial "un bromance". De aceea a pierdut Nick, cine câştigă aici plăteşte cina. Dar sper că vom ieşi şi ne vom distra. Să începem cu o cină şi cu câteva băuturi şi apoi vom vedea ce se va întâmpla (râde).

Vă mulţumesc mult. Nu am cuvinte să descriu ce înseamnă acest turneu, acest trofeu pentru mine. Întotdeuana a fost şi este un turneu special pentru mine, turneul care m-a făcut să încep să joc tenis într-un sat din Serbia.

L-am văzut pe Pete Sampras jucând aici, câştigând aici. De fiecare dată e special, sunt binecuvântat să fiu aici şi să lupt aici pentru acest trofeu minunat.

Iubesc acest teren şi cred că şi acest teren mă iubeşte pe mine. În acest an ne-am putut antrena pe acest teren înainte de turneu, e turneul cel mai cunoscut pe planetă.

Familia mea este aici, echipa mea este aici, şi fiica mea e aici. Nu are încă 5 ani şi nu a putut urmări meciul în direct, dar dacă va dori anul viitor, va putea să mă urmărească. Nu a fost prea interesată de tenis până acum, dar poate că va dori pe viitor.

Doar fiul meu lipseşte, pentru că joacă un set cu fiul lui Bob Bryan. Asta au făcut toată săptămâna. Fără voi, nimic nu ar fi fost posibil. Aniversare frumoasă pentru soţia mea! Acesta este cadoul meu!", a spus Novak Djokovic, la ceremonia de premiere.

Afla mai multe despre: wimbledon-tenis-djokovic 

viewscnt
Articole similare