You are here:

Djokovic l-a învins pe Musetti şi va juca pentru al doilea an consecutiv finala de la Wimbledon cu Alcaraz

Djokovic l-a învins pe Musetti şi va juca pentru al doilea an consecutiv finala de la Wimbledon cu Alcaraz

Tenis

Comentarii

Novak Djokovic s-a apropiat vineri la o victorie de obţinerea unui al optulea titlu record la Wimbledon. Sârbul a pus capăt parcursului lui Lorenzo Musetti, învingându-l în semifinale cu scorul de 6-4, 7-6(2), 6-4. În finală, la fel ca anul trecut, el îl va înfrunta pe Carlos Alcaraz.

Dacă sârbul în vârstă de 37 de ani va câştiga duminică al 25-lea titlu la un turneu major, el va deveni cel mai în vârstă campion din istoria turneelor. În calea sa se află Alcaraz, care l-a învins pe Djokovici în cinci seturi în finala de anul trecut, câştigând Wimbledon pentru prima dată.

Djokovici, care conduce cu 3-2 în înfruntările directe cu Alcaraz, va fi nerăbdător să răzbune acea înfrângere şi să ajungă la egalitate cu Roger Federer cu un record de opt titluri la Wimbledon.

"Am spus această poveste de multe ori, dar Wimbledon a fost întotdeauna un vis din copilărie pentru mine să joc şi să-l câştig", a declarat Djokovici. "Eram un băieţel de şapte ani din Serbia, care privea avioanele zburând pe deasupra şi visa să fie pe cel mai important teren din lume, care este aici, Terenul Central de la Wimbledon. Sunt foarte mulţumit şi încântat să fiu într-o altă finală. Nu vreau să mă opresc aici şi sper că duminică voi pune mâna pe acel trofeu".

Novak Djokovici, care se află la a 37-a sa finală majoră, este în cursa pentru primul său titlu din acest sezon. 

Afla mai multe despre: novak djokovicalcaraztenis 

viewscnt
Articole similare