Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Djokovic, prima reacţie după scandalul pe care l-a declanşat. Un nou mesaj ferm din partea sârbului: "E ceea ce gândesc"

Djokovic, prima reacţie după scandalul pe care l-a declanşat. Un nou mesaj ferm din partea sârbului: "E ceea ce gândesc"

Tenis

Comentarii

Tenismenul sârb Novak Djokovic, locul 3 mondial, a confirmat declaraţiile sale controversate privind Kosovo, fără să le repete, explicând că ele reflectă ceea ce "gândeşte" despre această situaţie, dar a refuzat să răspundă ministrului francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, care a criticat ieşirea sa.

"Aş putea să le repet, dar nu o voi face. Mulţi oameni nu sunt de acord, dar pentru mine, este ceea ce eu gândesc", a declarat sârbul după victoria sa din turul 2 la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros.

Referitor la criticile ministrului francez, Djokovic s-a limitat în a spune "nu comentez".

Amelie Oudea-Castera a declarat miercuri că mesajul scris de Novak Djokovic după meciul său de luni de la Roland-Garros, în care a numit Kosovo "inima Serbiei", nu este "potrivit".

După meciul său câştigat luni în faţa americanului Aleksandar Kovacevic, cu 6-3, 6-3, 7-6 (7/1), Novak Djokovic, înarmat cu un marker, a scris câteva cuvinte cu litere chirilice pe o cameră de televiziune aflată la marginea terenului Philippe-Chatrier: "Kosovo este inima Serbiei! Opriţi violenţa".

Această iniţiativă a numărului 3 mondial vine în momentul în care nordul regiunii Kosovo se confruntă de câteva zile cu ciocniri între membrii forţei internaţionale conduse de NATO şi manifestanţii sârbi care cer plecarea primarilor albanezi din localitate.

Serbia, susţinută de aliaţii săi ruşi şi chinezi, nu a recunoscut niciodată independenţa proclamată în 2008 de fosta sa provincie, iar tensiunile izbucnesc în mod regulat între Belgrad şi Priştina.

Djokovic (36 ani) va da piept cu spaniolul Alejandro Davidovich (34 ATP) în turul 3 la Roland Garros, după ce s-a impus fără probleme în faţa ungurului Marton Fucsovics (83 ATP), cu 7-6 (7/2), 6-0, 6-2.

Afla mai multe despre: djokovictenisroland garrosparisfranta 

viewscnt
Articole similare