Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doctorul Adrian Marinescu despre COVID-19 în Liga 1: ”Dificil să faci ceva acum. Să nu se ajungă la un focar!” De ce un fotbalist ar trebui să se simtă protejat în faţa noului coronavirus

Doctorul Adrian Marinescu despre COVID-19 în Liga 1: ”Dificil să faci ceva acum. Să nu se ajungă la un focar!” De ce un fotbalist ar trebui să se simtă protejat în faţa noului coronavirusgalerie foto

Superliga

Comentarii

Doctorul Adrian Marinescu, medic primar în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş” a fost invitatul Geaninei Iacob la Look Sport LIVE. Printre altele el a atins şi subiectul COVID-19 în Liga 1.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi alte 777 de cazuri noi de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore - cel mai mare număr zilnic de la declanşarea pandemiei în România - din 19.097 de teste, astfel că totalul a ajuns la 35.003.

De asemenea, 19 persoane au decedat - două cu vârsta între 40 şi 49 de ani - bilanţul deceselor ridicându-se la 1.971. Numărul pacienţilor cu test pozitiv care au fost externaţi la cerere a ajuns la 757.

Doctorul Adrian Marinescu, medic primar în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a explicat pentru Look Sport LIVE: ”Cazuri izolate apar peste tot. Se întâmplă  şi în spitale. Românii au demonstrat în mare pare că respectă regulile, atât cât pot ei. O mare parte dintre ei respectă, dar unii nu. În sport? E destul de complicat să faci ceva acum. Ne uităm la cifrele care ar trebui să echilibreze. E greu de rezolvat pe moment, dar eu vreau să cred că într-un viitor apropiat, lucrurile se vor echilibra. Şase cazuri pozitive (n.r. la Dinamo) nu reprezintă o problemă, dacă sunt izolate cum trebuie. O problemă ar fi dacă în loc de 6, am ajunge la 100 de cazuri, deci un focar. Şi au existat astfel de cazuri în România, la fabrici, instituţii, din păcate. S-a creat un cerc vicios în momentul acesta. Cu cât lucrurile merg mai prost de la o zi la alta, cu atât vedem mai puţin luminiţa de la capătul tunelului. Dacă ajungem la foarte multe cazuri orice am face, nu cred că rezolvăm nimic” a mărturisit Dr Marinescu în emisiunea Geaninei Iacob.

Doctorul Marinescu a comentat şi situaţia fotbaliştilor din Liga 1 depistaţi pozitiv la noul coronavirus. Se pare că şase jucători dinamovişti au fost depistaţi cu noul coronavirus. Jucătorii au fost băgaţi în izolare, iar restul lotului va fi supus unui nou set de teste, în orele următoare.

Cei şase jucători depistaţi pozitiv sunt: Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Ştefan Fara, Alexandru Răuţă şi Vali Lazăr.

El spune că în principiu, un sportiv ar trebui să fie protejat în astfel de situaţii pentru că are un organism şi o alimentaţie mult mai sănătoasă: ”În principiu da, un stil de viaţă sănătos cum au sportivii, faptul că fac mişcare, au alimentaţie sănătoasă, cu siguranţă că ei sunt oarecum feriţi, nu doar de coronavirus, ci şi de alte boli. Cei care au o sănătate care îi ajută vor fi mai protejaţi, inclusiv de COVID-19” a mai explicat doctorul Adrian Marinescu.

Cazul Dybala analizat de Adrian Marinescu: ”Se întâmplă destul de des!”

Calvarul jucătorului Paolo Dybala de la Juventus a fost un alt subiect atins de Dr Marinescu la Look Sport Live.

Fotbalistul argentinian anunţat la 21 martie că el şi iubita lui au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, Sars-CoV-2.

De atunci, rezultatele testelor efectate de fotbalist au alternat, când negativ, când pozitiv, ceea ce l-a forţat să rămână mai mult timp în izolare:

”Se întâmplă frecvent, chiar dacă e vorba despre un fotbalist renumit sau nu” a explicat doctorul Marinescu. ”Cei care îşi rezolvă situaţia în două săptămâni sunt o minoritate. Poţi să ai un test pozitiv şi să nu poţi transmite mai departe. Dar ceea ce s-a întâmplat cu Dybala se întâmplă destul de des, nu e ceva chiar atât de surprinzător. Jucătorii sunt testaţi la fiecare cinci zile sau şapte zile. E o şansă mai mare să îi depistezi pe cei care sunt pozitiv. Şi fotbaliştii se întâlnesc cu alţi oameni ca noi toţi. La fel şi la un medic. Intervalul acesta mai scurt le dă mai multă linişte că ar putea prinde o fereastră în care să descopere că sunt pozitivi” a mai explicat doctorul Adrian Marinescu la Look Sport LIVE. Poţi urmări emisiunea integral AICI.

Afla mai multe despre: doctorul adrian marinescu 

viewscnt
Articole similare