Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doliu în volei | A murit Florin Grapă, unul dintre cei mai valoroşi antrenori ai României

Doliu în volei | A murit Florin Grapă, unul dintre cei mai valoroşi antrenori ai României

Alte sporturi

Comentarii

Federaţia Română de Volei a anunţat, marţi, că a încetat din viaţă Florin Grapă, unul dintre antrenorii marcanţi în ultimele decenii în voleiul feminin românesc.

Născut la 20 noiembrie 1954, Florin Grapă s-a stins din viaţă marţi dimineaţă, după o luptă dură cu o boală nemiloasă.

Trupul neînsufleţit al lui Florin Grapă va fi depus joi, la ora 10.00, la capela de la Cimitirul Central din Bacău, calea Mărăşeşti, nr. 161. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 31 decembrie, la ora 10.00, la biserica din interiorul Cimitirului Central Bacău, iar înhumarea la Cimitirul Central Bacău.

Profesor Universitar Doctor la Universitatea din Bacău, Florin Grapă a fost unul dintre cei mai valoroşi antrenori din istoria voleiului românesc. De numele său se leagă toate performanţele formaţiei feminine Ştiinţa Bacău, pe care a preluat-o în 1988, când echipa era în liga secundă şi pe care a condus-o şi a iubit-o până la în ultimele clipe ale vieţii. A promovat pe prima scenă cu această formaţie în 1989 şi de atunci a transformat-o într-o forţă şi într-un reper al voleiului feminin românesc.

De-a lungul timpului, a câştigat cu această echipă mai multe titluri de campion naţional şi Cupe ale României, a condus-o în fazele superioare ale tuturor cupelor europene, dar a şi descoperit şi lansat foarte multe nume mari ale voleiului feminin autohton, foarte multe jucătoare descoperite şi formate de domnia sa ajungând să joace în echipa naţională a României.

Între 1986 şi 2000 a fost antrenorul selecţionatelor de cadete şi junioare ale României. Apoi, din 2001, a pregătit în mai multe rânduri lotul naţional de senioare, sub conducerea sa, naţionala calificându-se de mai multe ori la Campionatele Europene.

Afla mai multe despre: volei 

viewscnt
Articole similare