You are here:

Dominăm Europa! Tricolorii de la tenis de masă au cucerit 11 medalii la CE de juniori: "Schimbi generaţii şi să te afli tot în frunte"

Dominăm Europa! Tricolorii de la tenis de masă au cucerit 11 medalii la CE de juniori: "Schimbi generaţii şi să te afli tot în frunte"

Sporturi

Comentarii

România a terminat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni Campionatele Europene de tenis de masă rezervate juniorilor, competiţie care s-a desfăşurat în Suedia, la Malmo.

Viitorul arată minunat pentru tenisul de masă autohton. După ce anul trecut, în Polonia, juniorii “tricolori” au cucerit nu mai puţin de 17 medalii  continentale, dintre care 6 de aur, la ediţia din 2024 românii s-au clasat primii între naţiunile participante, având o zestre bogată de medalii.

Delegaţia noastră la europenele de la Malmo, Suedia, a adunat nu mai puţin de 11 medalii, 4 de aur, 3 de argint şi 4 de bronz.

Performerii echipelor noastre de juniori U19 şi U15 au fost: Andrei Istrate (două trofee de aur şi unul de bronz), Iulian Chiriţă şi Darius Movileanu (câte două medalii de aur) si Bianca Mei Roşu (câştigâtoare de medalii pe echipe, argint, la simplu – aur, şi dublu fete – bronz).  

De la Paris, acolo unde este alături de delegaţia României la Jocurile Olimpice, Cristinel Romanescu, preşedintele Federaţiei Române de tenis de masă a salutat, bucuros, succesul sportivilor săi.

“11 medalii şi locul 1 pe naţiuni la Campionatul European de juniori de la Malmo, din Suedia, reprezintă nivelul tenisului de masă juvenil din România în acest moment, în spaţiul european. Sunt mândru că an de an ducem tradiţia mai departe şi adăugam medalii la zestrea federaţiei, până la urmă, cuvţntul de ordine pentru mine şi pentru echipa mea este performanţa. 

Să schimbi generaţii şi să te afli tot în frunte, asta înseamnă că ştim ce avem de făcut, că ne dăm interesul să facem lucrurile cât mai bine, că suntem atenţi la nevoile sportivilor şi ale antrenorilor, chiar dacă nu reuşim întotdeauna să le satisfacem pe toate, că suntem atenţi la detalii şi încercăm să ne adaptăm schimbărilor de orice fel Întotdeauna suntem ambiţioşi şi perseverenţi şi ne propunem obiective înalte, care presupun muncă susţinută în echipă.

Le mulţumesc tuturor: sportivi, antrenori, staff, cluburi, echipei FRTM pentru tot ceea ce reuşim să facem zi de zi împreună. Mulţumesc ANS şi COSR pentru susţinerea totală în demersurile noastre sportive. Povestea noastră merge mai departe!”, a transmis Cristinel Romanescu, preşedintele Federaţiei Române de tenis de masă.

Medaliile obţinute de delegaţia României de tenis de masă la Campionatele Europene din Suedia:

Aur

  • echipa masculină U19 (Dragoş Bujor, Iulian Chiriţa, Andrei Istrate, Darius Movileanu)
  • U19 dublu masculin - Andrei Istrate/Iulian Chiriţa
  • U19 simplu feminin - Bianca Mei-Roşu
  • U19 simplu masculin – Darius Movileanu

Argint

  • U15 simplu masculin – Robert Istrate
  • echipa feminină U19 - Bianca Mei-Roşu, Alesia Sferlea, Andrea Teglas, Evelyn Ungvari
  • echipa masculină U15 - Matei Eparu, Robert Istrate, Mihai Nagy

Bronz

  • U19 simplu masculin – Andrei Istrate
  • U19 dublu feminin - Bianca Mei-Roşu/Mia Griesel (Germania)
  • U15 dublu mixt - Robert Istrate/Andreea Băiaşu
  • U15 dublu feminin - Andreea Băiaşu/Julia Leal (Portugalia).

Afla mai multe despre: tenis de masa romaniaromania campionatul european tenis de masa 

viewscnt
Articole similare