Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Donaţie generoasă a lui Roger Federer pentru copiii din Ucraina

Donaţie generoasă a lui Roger Federer pentru copiii din Ucraina

Tenis

Comentarii

Tenismenul elveţian Roger Federer, "îngrozit" de imaginile din Ucraina, a anunţat, vineri, că va dona 500.000 de dolari (452.000 de euro), prin intermediul fundaţiei sale, în favoarea copiilor refugiaţi, pentru ca aceştia să îşi poată "continua educaţia", informează lefigaro.fr.

"Eu şi familia mea suntem îngroziţi de imaginile care vin din Ucraina şi ne simţim cu inima zdrobită să vedem aceşti oameni nevinovaţi care sunt atât de teribil afectaţi. Vrem pace! Aproximativ şase milioane de copii ucraineni nu mai au acces la şcoală (...) Am dori să-i ajutăm să facă faţă acestei experienţe extrem de traumatizante. Fundaţia Roger Federer va sprijini asociaţia War Child Holland cu o donaţie de 500.000 de dolari pentru a le permite copiilor ucraineni să-şi continue educaţia”, a scris legendarul tenismen într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

Federer nu este singurul jucător de tenis care donează pentru copiii din Ucraina. La 8 martie, Andy Murray a anunţat că va dona toate premiile pe care le va obţine până la finalul sezonului copiilor ucraineni afectaţi de război.

Jucătorul britanic a strâns deocamdată 30.000 de dolari, după ce a jucat în turul al doilea al turneului de la Indian Wells, fază în care a fost eliminat de Alexander Bublik din Kazahstan.

Afla mai multe despre: roger federertenisdonatieucraina 

viewscnt
Articole similare