You are here:

Dorinel Munteanu s-a dezlănţuit. I-a pus la punct pe toţi cei care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: ”Don Juan să nu-mi dea mie lecţii!” / ”Doar atât îi spun lui Vochin”

Dorinel Munteanu s-a dezlănţuit. I-a pus la punct pe toţi cei care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: ”Don Juan să nu-mi dea mie lecţii!” / ”Doar atât îi spun lui Vochin”

Oțelul Galați

Comentarii

Oţelul Galaţi – Dinamo s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a zecea din Superliga României.

Dorinel Munteanu i-a pus la punct pe cei care l-au criticat după episodul cu Maftei

Dorinel Munteanu (56 de ani) l-a tras agresiv de tricou şi a ridicat tonul la David Maftei (20 de ani), în timpul meciului Oţelul - Dinamo 1-1. Totul pentru că jucătorul nu l-a privit în ochi în timpul unui dialog de la marginea terenului.

Criticat de mai mulţi oameni de fotbal, Dorinel Munteanu a revenit azi cu replica şi a explicat gestul.

„Nu mă iau eu după ce comentează unii analişti. Am făcut acel gest şi poate că-l meritau mai mulţi care nu înţeleg ce le cer. Unii foşti fotbalişti sau analişti au puterea să vorbească în faţa lumii, să îşi spună părerea, dar de acolo, din fotoliul din studio, e uşor.

Nu mă deranjează ce zic, fiindcă ce se întâmplă la noi ştim numai eu şi jucătorii. Iar eu ştiu ce pot să realizez cu ei, dacă mă ascultă, că deocamdată nu au demonstrat că au o valoare foarte ridicată. Pot să-i fac fotbalişti, mai ales pe cei tineri, dar dacă învaţă”, a declarat Dorinel Munteanu pentru gsp.ro.

Replică acidă pentru Florin Bratu 

Antrenorul gălăţenilor l-a pus la punct pe Florin Bratu, "că văd că acest Don Juan al fotbalului e foarte acid cu mine, în comentarii. El care iese în evidenţă prin ţinuta lui, că prin rezultate, ca antrenor, nu are cum.

Nu ştiu cum poate el să vorbească sau să mă critice pe mine. Dar asta e, comentează dinamovişti, stelişti, rapidişti, iar de cele mai multe ori părerile lor nu sunt imparţiale, sunt în funcţie de afinităţile pentru o echipă sau alta. Îi înţeleg, câştigă şi ei o pâine.

Acest Don Juan Bratu a fost bun ca fotbalist, dar ca antrenor... A fost forţat şi pe la echipa naţională, iar rezultate mai puţin. Dar vad că a ajuns să-mi dea el sfaturi de etică, de conduită. N-am nimic cu el, treaba lui, nu mă deranjează. Eu comentez mai puţin, că am treabă".

Nici Andrei Vochin n-a scăpat 

„Nu sunt aşa cum am reacţionat cu Maftei. Dar uneori, sunt momente, trăiri mai intense, când poate îmi doresc poate mai mult decît cei din teren să câştigăm, să facem performanţă.

Eu am spus de ce am reacţionat aşa cu acel copil. Până atunci, de 3-4 ori trecuse pe lângă mine fără să se uite când îi spuneam ce greşeli tactice sau de poziţionare făcuse. Putea să-mi arunce măcar o privire.

Ca atât cer, un minimum respect, când îţi spun ceva, să te uiţi la mine, cum e normal. Le-am explicat la toţi, iar cei mai experimentaţi au înţeles. Îi mai fluier, fiindcă nu te poţi face auzit în vacarmul tribunelor. Se întorc spre mine o clipă, înţeleg mesajul şi gata, nu se întâmplă nimic.

Specialiştii şi analiştii nu văd că îi mai şi pup pe cei care îi cert. Nu, asta nu se vede! Dar s-a găsit acum un nod în papură, probabil că Oţelul sau eu am început să deranjăm. Ei pot să spună ce vor la microfon. Dar pe mine o să mă judece Dumnezeu şi oamenii de aici, pentru ce fac la echipa asta. Lui Vochin (n.r. Andrei Vochin) îi transmit că să-şi amintească cum a fost pe la naţionale, cu domnia şi cu atmosfera de la vestiare, de ajunsesem jos de tot. Doar atât îi spun.

Dar dacă vrea să se convingă, îl invit să vină la antrenamente, să vadă ce se întâmplă, ce metode de convingere am eu. Nu am vreo centură neagră în karate, nu lovesc jucătorii. Mă mai iau aşa de ei, sunt uneori agresiv verbal, dar atât. Îi puteţi întreba pe ei, să vă spună chiar şi sub anonimat, dacă în afară de unele vorbe mai dure le fac eu ceva.

Nu e nimeni schingiut sau lovit la Oţelul, să stea liniştiţi analiştii. Ba am grijă ca jucătorii mei să îşi ia bani cât mai la zi, inclusiv cei care pleacă.

Dar nu renunţ la principii, la disciplină. Vreau performanţă, trebuie să-i mai corectez, iar ei trebuie să mă asculte. Fiindcă, uite, cu Dinamo trebuia să câştigăm. Fiindcă am dominat copios mai ales prima parte şi, rămân la acestă părere, ni s-a şi refuzat un penalty foarte clar".

Afla mai multe despre: dorinel munteanuotelul galatiflorin bratu 

viewscnt
Articole similare