Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dorinţa ascunsă a lui Gigi Becali: Şumudică, Hagi sau Reghecampf. Adevărul din spatele numirii antrenorului la FCSB

Dorinţa ascunsă a lui Gigi Becali: Şumudică, Hagi sau Reghecampf. Adevărul din spatele numirii antrenorului la FCSB galerie foto

FCSB

Comentarii

FCSB se apropie cu paşi repezi de al patrulea an consecutiv în care nu reuşeşte să câştige titlul de campioană. În toţi aceşti ani, Gigi Becali s-a încăpăţânat să numească un antrenor fără experienţă şi s-a mulţumit cu variante mai puţin cunoscute din breasla tehnicienilor. Este şi cazul lui Toni Petrea, cel care pare favorit să îi ia locul lui Bogdan Vintilă. Posibila numire a secundului lui Reghecampf pare să elucideze însă un mister mai vechi în ceea ce priveşte adevărata dorinţă a finanţatorului.

Dorinţa ascunsă a lui Gigi Becali: Şumudică, Hagi sau Reghecampf. Adevărul din spatele numirii antrenorului la FCSB 

În vara anului trecut, Gigi Becali a surprins pe toată lumea în momentul în care l-a numit în funcţia de antrenor principal pe Bogdan Andone, cel care îi fusese secund lui Mihai Teja. Actualul tehnician al Astrei este însă cunoscut pentru relaţia apropiată cu Marius Şumudică, antrenor al cărui secund a fost timp de şase ani, între 2010 şi 2016, la Rapid, U Cluj, Al-Shaab, Chiajna şi Astra Giurgiu. Prieten foarte bun cu Şumudică, Becali a fost la un pas să îl aducă la FCSB, dar s-a răzgândit din cauza trecutului rapidist pe care îl are Şumi şi a conflictului cu suporterii roş-albaştri.

Carismatic şi demn să stăpânească un vestiar cu personalitate, antrenorul lui Gaziantep şi-a demonstrat calităţile încă din România, atunci când, în 2016, a adus titlul la Giurgiu. Prin urmare, Andone a părut varianta mai „safe” pentru Gigi Becali, care a sperat ca acesta să fi luat tot ce era mai bun de la Marius Şumudică şi să fie proiecţia mentorului său. Andone nu a rezistat însă prea mult la FCSB, mandatul său rezistând din iulie 2019, până în august 2019.

Gigi Becali a încercat să îşi îndeplinească o altă mare dorinţă prin intermediul lui Bogdan Argeş Vintilă. Finanţatorul lui FCSB îşi doreşte ca echipa lui să paseze mult şi eficient şi să aibă o posesie covârşitoare, iar cel mai bun exemplu din România este Viitorul lui Hagi. Deşi l-a avut în propria curte în perioada iulie 2007 - septembrie 2007, Becali s-a despărţit de naşul său în condiţii nu tocmai plăcute. Cei doi par să fi îngropat securea războiului, iar în ultimii ani, Becali a cumpărat jucători de la Viitorul în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. 

De când a plecat de la FCSB, Gică Hagi nu doar că şi-a înfiinţat propria echipă, dar a şi reuşit să câştige campionatul cu ea, un lucru cu care Gigi Becali nu se mai poate lăuda din 2015. Cum prea curând este imposibil ca „Regele” să îi antreneze pe roş-albaştri, finanţatorul vicecampioanei a încercat să găsească o soluţie din anturajul lui Hagi, în speranţa că FCSB va juca în aceeaşi viteză şi cu aceeaşi dezinvoltură ca Viitorul. Mai întâi, Becali a dorit să îl ia pe Cătălin Anghel, secundul lui Hagi, dar „Regele” s-a opus plecării. Chiar şi aşa, „latifundiarul din Pipera” a găsit o altă variantă pe măsură. Bogdan Argeş Vintilă, cel care i-a fost secund lui Gică Hagi la Galatasaray şi care a făcut parte din staff-ul Viitorului între 2012 şi 2014.

Vintilă a fost numit principal la FCSB în august 2019, şi, deşi a impresionat în prima parte a sezonului, tehnicianul în vârstă de 48 de ani a ratat calificarea atât calificarea în grupele Europa League, cât şi campionatului şi are zilele numărate pe banca roş-albaştrilor. Aşadar, expresia românească „copia n-are valoare” a fost valabilă şi în acest caz.

Gigi Becali nu pare să îşi fi învăţat lecţia şi, pentru că nu îl poate readuce pe Laurenţiu Reghecampf, antrenor care are în palmares două titluri cu FCSB, vrea să îl numească principal pe Toni Petrea, om cu ştate vechi în staff-ul tehnicianului de la Al Wasl. Petrea l-a urmat pe Reghe aproape peste tot în carieră. Snagov, Chiajna, FCSB, Litex şi Al-Wahda sunt formaţiile la care Petrea l-a ajutat pe Reghecampf. Antrenorul în vârstă de 45 de ani nu a îndeplnit niciodată funcţia de antrenor principal, astfel că, Gigi Becali îşi va asuma un nou risc. Petrea nu va veni singur la FCSB, ci însoţit de preparatorul fizic, Thomas Neubert. Rămâne de văzut dacă a treia oară va fi cu noroc pentru Becali şi dacă disciplina şi rigoarea cu care Reghecampf a făcut rezultate la FCSB se vor regăsi cu succes şi în mandatul lui Toni Petrea.

Nu ar fi de mirare ca, în cazul în care eşuează şi experimentul Toni Petrea, Becali să apeleze şi la o variantă apropiată de Dan Petrescu, un alt antrenor de succes, dar care are şanse infime să ajungă la FCSB. Finanţatorul roş-albaştrilor a declarat în mai multe rânduri că nu este de acord cu metodele de lucru ale tehnicianului de la CFR Cluj şi că personalitatea puternică a acestuia nu se încadrează în cerinţele clubului. Totuşi, fostul secund al „Bursucului”, Alin Minteuan, e liber de contract...

articol redactat de Cristian Măciucă

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbgigi becali 

viewscnt
Articole similare