Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dragan Petricevic, noul selecţioner al naţionalei feminine: ”Sunt convins că putem să ajungem la turneul final”

Dragan Petricevic, noul selecţioner al naţionalei feminine: ”Sunt convins că putem să ajungem la turneul final”

Baschet

Comentarii

Federaţiei Române de Baschet a validat astăzi numirea lui Drăgan Petricevic în funcţia de antrenor principal al echipei naţionale de baschet feminin a României, el urmând să fie asistat de orădeanul Attila Veres.

Tehnicianul de origine bosniacă îl va înlocui la cârma naţionalei feminine pe sârbul Miroslav Popov, cel care a ocupat postul de selecţioner în campania de calificare la EuroBasket Women 2017.

”Sunt nu doar onorat, ci şi fericit pentru această numire, deşi sunt conştient de riscurile şi expunerea pe care postul de selecţioner le aduce de la sine în orice sport din România zilelor noastre. Din păcate, azi nu există nici raţionament în comentarii, nici toleranţă sau obiectivitate, iar de răbdare sau planificarea unui proiect de reconstrucţie nici nu mai e cazul să vorbim, dar toţi aceşti factori negativi nu ajung să-mi diminueze din optimismul şi încrederea pe care am în jucătoarele noastre şi din convingerea că putem să ne calificăm la Women’s EuroBasket 2019. Suntem într-o grupă dificilă, pornim - după calculele specialiştilor - cu şansa a treia, dar eu sunt convins că putem să ajungem la turneul final”, a declarat Dragan Petricevic, imediat după confirmarea sa în funcţia de selecţioner.

Cu gândul la calificarea la Women’s EuroBasket 2019

Noul antrenor al echipei naţionale de baschet feminin a avut un mesaj şi pentru fete: ”Hai să fim maturi, hai să credem unii în alţii şi să fim uniţi. Să înţelegem că orice sportivă are slăbiciuni, că greşeşte şi uneori poate pierde din încredere, dar când simte că are alături coechipierele, surorile de luptă, care sunt împreună şi la bine şi la greu, atunci va fi mai puternică din toate puncte de vedere. Aspecte ale vieţii precum unitate, toleranţă, maturitate, încurajare, încredere sunt tot mai rare în viaţa cotidiană, dar voi aveţi calitatea umană, intelectuală şi sportivă pentru a deveni modele prin această calificare. Hai să ne bucurăm de baschet şi de faptul că suntem împreună!

Dragan Petricevic îi va avea alături pe:

Attila Veres - antrenor secund
Miljan Medved - scout
Mircea Nutescu - kinetoterapeut / preparator fizic
dr. Lucian Chetan - medic
Claudiu Fometescu - antrenor federal
Traian Racu - team manager

Afla mai multe despre: dragan petricevicnationala feminina de baschet,  

viewscnt
Articole similare