Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Drama fotbalistului cu zeci de goluri în Superligă, ofertat de Newcastle şi Werder Bremen: ”Clubul era de acord!”

Drama fotbalistului cu zeci de goluri în Superligă, ofertat de Newcastle şi Werder Bremen: ”Clubul era de acord!”

Fotbal

Comentarii

Dacă eşti trecut de 30 de primăveri, ai toate şansele să-ţi aminteşti de ”omul-foarfecă” din atacul celor de la Poli Timişoara - senegalezul Mansour Gueye.

Mansour Gueye a ajuns în România în 2004, după o ultimă experienţă în Elveţia, la Servette, şi s-a îndrăgostit iremediabil de ţara noastră.

Mansour Gueye, mai român decât mulţi români

După 10 ani, în 2014, a ales să plece din România, dând curs unor oferte din străinătate (Arabia Saudită, Bulgaria şi Spania), dar în 2018 s-a întors şi nu a mai plecat niciodată.

  • 750.000 de euro a fost cea mai mare cotă a lui Mansour Gueye, în 2009, conform transfermarkt.de.

Ajuns la 37 de ani, Mansour este jucător activ la Liga a 3-a, unde a jucat sezonul trecut. Mai are oferte din Liga 3 şi în acest sezon, însă nu a luat o decizie clară ce drum va alege.

Acum, fotbalistul se pregăteşte să-şi ia cetăţenia română, însă nu s-a gândit ce nume românesc va ”împrumuta”, aşa cum se obişnuieşte când o obţine o altă cetăţenie.

”Nu m-am gândit la nume de român. Marian Iancu, poate, că începe tot cu M (n.r. – glumeşte, râde) sau Gigi Becali”, a povestit Mansour, conform sport.ro.

Mansour, dorit de Newcastle şi Werder Bremen

Fotbalistul a povestit că cele mai mari regrete profesionale ale sale au fost transferurile ratate la Newcastle United (Premier League) şi Werder Bremen (Bundesliga).

Nu a mai ajuns la cele două cluburi de fiecare dată din cauza problemelor medicale. Mansour a fost un jucător extrem de problematic din cauza accidentărilor dese care, din câte se pare, i-au înfrânat serios cariera.

Am avut de la Newcastle, Werder Bremen. Am avut şi de la Dinamo, dar nu am vrut să merg. La Newcastle şi Werder Bremen nu am ajuns din cauza accidentărilor, trebuia să merg să fac vizitele medicale, Poli Timişoara acceptase ofertele. Prima dată am avut un meci amical în Ungaria şi m-am accidentat.

După, m-a vrut Werder, dar mi-am rupt genunchiul la un meci de Cupa României. Nu mai ştiu despre ce bani era vorba, dar clubul acceptase ofertele.

Acestea sunt regretele mele ca fotbalist. Fiecare visează să ajungă acolo, în Premier League, în Bundesliga, dar câştigi şi bani. Am avut şi de la arabi, pe trei milioane de euro trebuia să se facă transferul, dar clubul a cerut cinci”, a completat fotbalistul african.

Cifre statistice din cariera lui Mansour Gueye:

  • Poli Timişoara: 89 de meciuri, 18 goluri, 3 pase decisvie
  • Ordabasy: 48 de meciuri, 15 goluri, o pasă decisivă
  • Ripensia Timişoara: 26 de meciuri, 2 goluri.
  • Hajer: 7 meciuri, un gol, o pasă de gol.

Afla mai multe despre: werder 

viewscnt
Articole similare