Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dublă schimbare în minutul 41? Fostul antrenor al FCSB-ului a explicat decizia lui Deschamps din finala Cupei Mondiale: "Asta nu e o umilinţă"

Dublă schimbare în minutul 41? Fostul antrenor al FCSB-ului a explicat decizia lui Deschamps din finala Cupei Mondiale: "Asta nu e o umilinţă"

FCSB

Comentarii

Prezent în studioul Orange Sport, Nicolae Dică a vorbit despre unul dintre cele mai controversate momente din finala Cupei Mondiale.

În minutul 41 al duelului câştigat de Argentina, selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a luat decizia de a-i scoate din teren pe Giroud şi pe Dembele, în locul celor doi fiind trimişi Thuram şi Kolo Muani.

La doar o zi distanţă de la marea finală, Nicolae Dică a comentat momentul, antrenorul apelând des la înlocuirea jucătorilor înaintea pauzei în perioada petrecută pe banca FCSB-ului.

"Probabil că Deschamps a vrut să le dea fotbaliştilor care intrau un ritm de joc cât mai rapid. Jucătorii respectivi au mai prins 7-8 minute în teren, apoi a venit pauza, a urmat încălzirea, dar asta nu e o umilinţă. Tu, ca jucător, trebuie să te pui în pielea antrenorului, e doar o schimbare tactică, nu vrea nimeni să te umilească.

Am văzut că jucătorii erau supăraţi, dar nu am văzut nicio reacţie negativă. În acelaşi timp, am văzut jucători în Liga 1 care au dat cu pumnii prin bănci, chiar acum în weekend, s-au dus supăraţi la vestiare, iar Giroud, care e campion mondial, n-a avut nicio reacţie negativă" , a declarat Nicolae Dică la Orange Sport.

Argentina - Franţa 4-3 (după loviturile de departajare)

Reprezentativa Argentinei a câştigat, duminică, pentru a treia oară Cupa Mondială, învingând în finala din Qatar, disputată pe stadionul Lusail, cu scorul de 4-2, la lovituri de departajare (3-3 după prelungiri), Franţa, campioana din 2018.

Pentru argentinieni este primul trofeu mondial după 36 de ani, ei triumfând în 1978 şi 1986. Argentina şi-a luat revanşa după ce la ediţia din 2018, în optimi, a pierdut chiar în faţa Franţei, scor 3-4.

La finalul prelungirilor, scorul era 3-3, golurile fiind marcate de Messi ’23 (penalty), ‘109, Di Maria ’36 / Mbappe ’80 (penalty), ’81, ‘118 (penalty).

La loviturile de departajare, scorul a fost 4-2 pentru argentinieni. Pentru naţionala lui Scaloni au înscris Messi, Dybala, Paredes şi Montiel.

Franţa a marcat prin Mbappe şi Kolo Muani, însă Coman şi Tchouaméni au ratat.

La acest meci, Messi a devenit jucătorul cu cele mai multe partide jucate la turneele finale ale CM (26) şi Lloris portarul cu cele mai multe meciuri la turneele finale (20).

  • Argentina: Martinez – Molina (Montiel ’91), Romero, Otamendi, Tagliafico (Dybala ‘120+1) - Di Maria (Acuna ’64), De Paul (Paredes ‘102), Fernandez, Mac Allister (Pezzella ‘116) - Messi, Alvarez (Lautaro Martinez ‘103). Selecţioner: Lionel Scaloni
  • Franţa: Lloris – Koundé (Disasi ‘120+1), Varane (Konate ‘112), Upamecano, T. Hernandez (Camavinga ’71) – Griezmann (Coman ’71), Tchouaméni, Rabiot (Fofana ’96) - O. Dembélé (Kolo Muani ’41), Giroud (Thuram ’41), Mbappé. Selecţioner: Didier Deschamps

Afla mai multe despre: dica 

viewscnt
Articole similare