Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

După Chelsea, se vinde şi Liverpool. La ce sumă halucinantă este evaluat clubul controlat de americani

După Chelsea, se vinde şi Liverpool. La ce sumă halucinantă este evaluat clubul controlat de americani

Liverpool

Comentarii

Grupul american Fenway Sports Group, proprietarul lui FC Liverpool din 2010, este dispus să cedeze controlul clubului englez dacă va găsi un cumpărător, a anunţat postul american de televiziune ESPN, citând surse apropiate de investitor.

"FSG s-a arătat deschis ofertelor şi este dispus să cedeze în totalitate acţiunile sale la club, dar proprietarul lui Liverpool este dispus de asemenea să deschidă capitalul către noi investitori", precizează ESPN.

Site-ul The Athletic indicase cu puţin timp înainte că băncile Morgan Stanley şi Goldman Sachs au fost mandatate să caute investitori.

"FSG a primit adesea manifestări de interes de la terţi care doresc să devină acţionari ai clubului Liverpool. FSA a mai spus că, dacă i se vor prezenta termenii şi condiţiile potrivite, am lua în considerare noi acţionari", a explicat grupul care controlează şi echipa de baseball Boston Red Sox.

"FSG rămâne pe deplin angajat să asigure succesul lui Liverpool, atât pe teren, cât şi în afara terenului", se mai arată în comunicat.

Fenway Sports Group a salvat clubul Liverpool de la faliment în 2010, când l-a cumpărat cu 340 de milioane de euro. De atunci, americanii au investit peste 200 de milioane de euro în renovarea şi extinderea stadionului Anfield, precum şi în ridicarea unui nou centru de antrenament, reuşind să mărească veniturile comerciale şi valoarea clubului, estimat în prezent la 4,5 miliarde de euro.

În ciuda succeselor incontestabile, precum cucerirea primului titlu în Premier League după o aşteptare de 30 de ani şi câştigarea Ligii Campionilor în 2018, FSG a fost considerat uneori prea precaut de către suporteri pe piaţa transferurilor, iar participarea sa la proiectul Super Ligii europene, de care s-a disociat rapid, i-a pătat de asemenea reputaţia.

Afla mai multe despre: liverpool 

viewscnt
Articole similare