Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”E o fază de geniu. 80 la sută din gol i se datorează lui!”. Jucătorul Argentinei care i-a fascinat pe experţii Orange Sport | EXCLUSIV

”E o fază de geniu. 80 la sută din gol i se datorează lui!”. Jucătorul Argentinei care i-a fascinat pe experţii Orange Sport | EXCLUSIV

Cupa Mondială

Comentarii

Prezent în studioul Orange Sport, Nicolae Dică a vorbit despre al doilea gol pe care Argentina l-a marcat în finala Cupei Mondiale cu Franţa.

Reprezentativa Argentinei a câştigat, duminică, pentru a treia oară Cupa Mondială, învingând în finala din Qatar, disputată pe stadionul Lusail, cu scorul de 4-2, la lovituri de departajare (3-3 după prelungiri), Franţa, campioana din 2018.

Golul doi al Argentinei a fost o bijuterie semnată de Di Maria după o fază colectivă în mare viteză. Dică susţine că 80 la sută din gol a fost al mijlocaşului central Mec Allister, care a jucat inteligent din prima şi a oferit rapiditate acţiunii care i-a surprins pe francezi. 

Ce face Mec Allister. 80 la sută din golul Argentinei i se datorează lui. Aduce mingea în zona centrală, joacă din prima pe Messi şi pleacă mai departe.

Acolo trebuie să ai inteligenţă. Să faci faza asta... să fii cu spatele la poartă, să dai din prima pentru Messi, să pleci mai departe, apoi să dai pasă de gol. Asta e o fază genială. Eu zic că 80 la sută din gol i se datorează lui”, a spus Dică la Orange.  

Argentina - Franţa 4-3 (după loviturile de departajare)

Pentru argentinieni este primul trofeu mondial după 36 de ani, ei triumfând în 1978 şi 1986. Argentina şi-a luat revanşa după ce la ediţia din 2018, în optimi, a pierdut chiar în faţa Franţei, scor 3-4.

La finalul prelungirilor, scorul era 3-3, golurile fiind marcate de Messi ’23 (penalty), ‘109, Di Maria ’36 / Mbappe ’80 (penalty), ’81, ‘118 (penalty).

La loviturile de departajare, scorul a fost 4-2 pentru argentinieni. Pentru naţionala lui Scaloni au înscris Messi, Dybala, Paredes şi Montiel.

Franţa a marcat prin Mbappe şi Kolo Muani, însă Coman şi Tchouaméni au ratat.

La acest meci, Messi a devenit jucătorul cu cele mai multe partide jucate la turneele finale ale CM (26) şi Lloris portarul cu cele mai multe meciuri la turneele finale (20).

Afla mai multe despre: cupa mondială-dică-argentina-mec allister 

viewscnt
Articole similare