You are here:

”E un trişor”. Acuzaţii grave la adresa lui Pan Zhanle, campionul olimpic la 100m liber

”E un trişor”. Acuzaţii grave la adresa lui Pan Zhanle, campionul olimpic la 100m liber
Comentarii

Pan Zhanle a realizat un nou record mondial în cursa regină a înotului mondial: 46.40, faţă de 46.80 vechea performanţă.

Acuzaţii dure după finala de la JO

Pan Zhanle a obţinut un nou record mondial în cursa de 100 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris, 46.40 secunde, faţă de 46.80 vechea performanţă.

Brett Hawke, unul dintre faimoşii analişti ai acestui sport îl suspectează pe înotătorul asiatic şi consideră performanţa acestuia una „imposibilă”.

„Pan Zhanle este un trişor! Nu poţi face, din punct de vedere uman, ce a reuşit el. A fost aproape să nu se califice din seriile de la 100m liber, apoi a avut timpi fantastici în semifinale şi finală. Se spunea că e un bazin lent, ceea ce e adevărat. S-au făcut puţine recorduri olimpice. Iar Zhanle îşi corectează recordul mondial cu patru zecimi. Adică aproape o eternitate!.

Piscina olimpică nu favorizează înotul foarte rapid. Deci Chalmers, Popovici, n-au putut, dar Pan Zhanle nu numai că a câştigat, ceea ce era de aşteptat, dar i-a învins cu mai mult de o secundă? Sunt de 30 de ani în acest sport, aşa că ştiu faptul că asta nu se poate”, a spus Brett Hakwe pentru golazo.ro.

Acuzaţii grave la adresa lui Pan Zhanle

„Sunt nervos din mai multe motive. Prietenii mei sunt cei mai rapizi înotători din istorie. De la Rowdy Gaines la Popov, Garry Hall junior, Anthony Ervin, culminând cu «regele» Kyle Chalmers.

Le-am studiat tehnica de 30 de ani. Am studiat viteza lor. Înţeleg, sunt un expert al înotului. Asta e ceea ce fac.

Sunt supărat pentru că nu poţi câştiga finala de 100m liber cu lungimea unui corp având în vedere adversarii pe care-i ai. Nu este uman posibil să baţi acei concurenţi cu o lungime de corp. Nu mă interesează ce-mi spune altcineva. Nu mă interesează rasa, numele omului care o face, ţara din care provine.

Am muncit 30 de ani în acest domeniu. Îl înţeleg. Nu e real ce s-a întâmplat. Kyle Chalmers, David Popovici, Jack Alexy? Nu-i poţi bate pe toţi cu peste o lungime de corp. Nu-mi vindeţi asta, nu-mi băgaţi pe gât cursa, pentru că nu e reală!”.

Ce a declarat Popovici:

„Toată lumea este nevinovată până la proba contrarie. Cred că putem înota şi mai repede. Există oameni care pot face asta. Este doar o chestiune de a pune totul cap la cap şi de a o face la momentul potrivit.

Aceasta este doar o motivaţie pentru noi. Nu putem fi supăraţi, putem doar să-l felicităm. Acesta este sportul”, a declarat David Popovici, potrivit Fox Sports Australia.

Afla mai multe despre: pan zhanledavid popoviciînotjo 

viewscnt
Articole similare