Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipa naţională care vrea să-l ”fure” pe Enes Sali: selecţionerul a luat legătura cu tatăl jucătorului

Echipa naţională care vrea să-l ”fure” pe Enes Sali: selecţionerul a luat legătura cu tatăl jucătorului
Comentarii

Enes Sali, fotbalist ce va împlini 16 ani de abia în februarie, este dorit de fiecare naţională pe care o poate reprezenta.

Povestea lui Enes Sali este deja una bine cunoscută. Născut în Canada, dar cu orgini din Turcia şi România, mijlocaşul s-a dezvoltat ca fotbalist în ţara natală, înainte de a pleca la La Masia.

La Academia Barcelonei, Sali a petrecut doar un an însă, înainte de a fi ”furat” de Gică Hagi, care l-a debutat la echipa mare după doar trei ani la juniori, la vârsta de 15 ani.

Între timp, fotbalistul a şi marcat în Liga 1 şi a fost convocat la naţionala mare a României, cu scopul de a îi securiza serviciile pentru viitor.

Însă, până ca acesta să nu poată fi ”suflat” de Canada sau Turcia, Sali trebuie să facă trei apariţii pentru România, toate în meciuri oficiale, iar la acţiunea ce urmează vor fi doar două meciuri.

Echipa naţională care vrea să-l ”fure” pe Enes Sali

Mai mult, conform gsp.ro, selecţionerul U23 al Canadei ar fi luat legătură cu Engi Sali, tatăl jucătorului, pentru a încerca să îl convingă să îşi reprezinte ţara natală.

Însă, familia Sali ar avea ca primă variantă România, dintr-un semn de recunoştinţă şi respect faţă de Gică Hagi. Enes şi tatăl ar fi povestit unor apropiaţi despre decizia luată:

Trebuie să alegem România, pentru Hagi şi pentru şansa pe care ne-a oferit-o această ţară după plecarea de la Barcelona.

Domnul Hagi ne-a întins o mână de ajutor, l-a crescut pe Enes şi cred că aşa putem să mulţumim şi noi puţin pentru ajutorul adus”.

Pe lângă naţionala Canadei, şi naţionala Turciei l-ar vrea pe Sali, însă cu greu ar putea pune mâna pe tânărul fotbalist al Farului.

Deşi are origini din Turcia, Sali nu are cetăţenie turcească, iar părinţii săi la fel, astfel că ar fi nevoie de demararea unui întreg proces birocratic pentru obţinerea acesteia.

În ciuda situaţiei complicate, turcii ar dori să îl vadă pe Sali la naţionala lor. Preparatorul fizic Yüksel Yesilova, trecut pe la Astra şi FCSB, a vorbit despre calitatea tânărului jucător.

Ştiu că Galatasaray îl vrea pe Enes Sali. Sunt ştiri despre asta în România. Va fi un fotbalist precum Hagi, în viitor.

Prin potenţialul său de creştere îl poate egala pe Hagi, iar Galatasaray trebuie să câştige. Barcelona l-a adus pe Enes Sali din Canada. 

De acolo, Hagi l-a transferat la echipa sa din Constanţa. Cred că băiatul are origini în Turcia, din partea tatălui.

Ar trebui făcute eforturi pentru ca acest copil să joace în naţionala Turciei. Are un picior stâng extraordinar", a declarat Yüksel Yesilova, pentru Ajansspor.com.

În urmă cu mai mult timp însă, Engi Sali declara, pentru sursa citată, că prima variantă pentru el şi fiul său este România.

Deocamdată suntem aici, jucăm pentru România. Nu ştii niciodată ce-ţi oferă viitorul. Nu vreau să zic ceva şi să nu se adeverească apoi.

Eu sper că va fi România. Suntem turci, dar nu suntem cetăţeni turci. Avem dublă cetăţenie, română şi canadiană. Pentru mine, România e prima variantă”, spunea tatăl lui Enes Sali.

Afla mai multe despre: enes sali 

viewscnt
Articole similare