Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipele lui Dinamo Kiev, mutate în România? Propunerea oficială făcută patronului Igor Surkis!

Echipele lui Dinamo Kiev, mutate în România? Propunerea oficială făcută patronului Igor Surkis! galerie foto

Petrolul

Comentarii

Patronul ucrainean al lui Dinamo Kiev, Igor Surkis (63 de ani), a primit o propunere oficială din partea Petrolului Ploieşti. Clubul din Liga 2 a anunţat că e dispus să găzduiască echipe ale campioanei Ucrainei.

Războiul din Ucraina ar putea dura ”mai mulţi ani”, din cauza ”forţelor importante” comasate de Rusia, a apreciat duminică ministrul britanic de Externe Liz Truss. La ordinul lui Vladimir Putin, cele două ţări se află într-un conflict armat, care a afectat şi sportul din ţara vecină. 

Ce propunere i-a făcut Petrolul Ploieşti lui Dinamo Kiev

Fotbalul, la fel ca celelalte activităţi cotidiene din Ucraina, s-a oprit. Mai mulţi sportivi români au fugit din calea războiului, printre care şi Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev care a vorbit despre situaţia tensionată. 

Duminică, după ce preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a transmis că România poate găzdui meciurile de pe teren propriu ale naţionalelor Ucrainei, şi Petrolul Ploieşti a sărit în ajutor. 

"Lupii galbeni" au transmis că sunt pregătiţi să găzduiască grupe de juniori ale lui Dinamo Kiev, cu toate condiţiile asigurate. 

"Sportivii nu trebuie să devină ”victime colaterale” ale unui război fără sens

Scrisoare deschisă adresată Fotbal Club Dynamo Kiev

În atenţia: domnului Ihor Surkis

Dragi prieteni, 

În această perioadă de grea încercare pentru bravul popor ucrainian, sportivii si copiii nu trebuie să devină ”victime colaterale” ale unui război fără sens.

Având în vedere momentele dificile prin care treceţi, Fotbal Club Petrolul Ploieşti vă pune la dispoziţie servicii de transport, cazare, masă şi condiţii de antrenament pentru două grupe de juniori pe o perioadă nedeterminată. Fiecare copil poate fi însoţit de membri ai familiei.

Vă rugăm să primiţi această propunere ca pe un gest de solidaritate al clubului nostru faţă de voi, prietenii noştri din Kiev.

În cazul în care veţi da curs invitaţiei noastre, aşteptăm să ne contactaţi pentru detalii la adresa de email: office@fcpetrolul.ro

Sportul este şi trebuie să rămână un ambasador al păcii, chiar şi în aceste zile de război!", se arată în scrisoarea trimisă de Petrolul Ploieşti prin preşedintele Costel Lazăr. 

De la începutul conflictului, în România au intrat, până duminică, la ora 16:00, 56.371 de cetăţeni ucraineni. Dintre aceştia, 28.174 au ieşit din ţară, iar 28.197 de cetăţeni se aflau în România. Doar 318 au cerut cazare în centru de azil.

Afla mai multe despre: igor surkisdinamo kievmircea lucescupetrolul ploiesti 

viewscnt
Articole similare