Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu a explicat de ce nu l-a convocat pe Aurelian Chiţu: ”Are şi un mic ghinion” | EXCLUSIV

Edi Iordănescu a explicat de ce nu l-a convocat pe Aurelian Chiţu: ”Are şi un mic ghinion” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Atacantul celor de la FCU Craiova, Aurelian Chiţu (32 de ani), este golgheterul Superligii, cu 9 goluri în 16 etape, însă nu are loc în naţionala României.

Neconvocarea lui Aurelian Chiţu a produs controverse printre specialiştii şi susţinătorii echipei naţionale, în contextul în care fostul jucător de la Valenciennes (Franţa) sau PAS Giannina (Grecia) are cifre mai bune decât rivalii săi pe post, convocaţi, totuşi, de Edi Iordănescu.

Cum a explicat Edi Iordănescu neconvocarea lui Aurelian Chiţu

Naţionala României va înfrunta Israelul (18 noiembrie, în Ungaria) şi Elveţia (21 noiembrie, pe Arena Naţională), în ultimele două partide din preliminariile EURO 2024.

Pentru cele două dueluri decisive, Edi Iordănescu a ales să meargă pe mâna unor atacanţi ieşiţi din formă în ultima perioadă, cum ar fi Florin Tănase (Al-Okhdood), George Puşcaş (Genoa), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, a stat de vorbă cu Edi Iordănescu şi a aflat de ce nu a fost convocat, de fapt, atacantul celor de la FCU Craiova.

Se pare că selecţionerul nu mai ţine cont, neapărat, de cei mai în formă sportivi ai momentului, ci mai degrabă de filozofia sa de a crea o echipă cât mai puternică, din toate punctele de vedere, care să aducă o nouă calificare la un turneu final, după opt ani de pauză.

Chiar astăzi (n.r. - duminică) am vorbit cu Edi. Am dezvoltat pe tema asta (n.r. - neconvocării lui Chiţu). Principala cauză este că Aurelian Chiţu nu este tipul de vârf de care el are nevoie în formatul actual al echipei naţionalei.

Adică, vârf de careu, care se poată câştiga duelurile pentru ceilalţi jucători. Aşa cum sunt, de regulă, atacanţii convocaţi la echipa noastră naţională.

Pentru că echipa noastră naţională nu are un joc de posesie extraordinar şi atunci, profilul de jucător ar fi acela mai puternic. Gen Puşcaş, Bîrligea, ş.a. 

În altă ordine de idei, la cât de puţin jucători avem, toţi sunt monitorizaţi. Nu avem o aşa problemă. Eu zic că are şi un mic ghinion. A prins forma asta bună într-o perioadă în care echipa naţională nu a mai avut meciuri amicale, ca să poţi să-l testezi.

Pe Bîrligea l-ai văzut la Campionatul European de tineret, l-ai văzut jucând în cupele europene. Confruntări la nivel internaţional. Şi ai văzut ce poate într-un duel fizic cu fundaşii de la Adana, de exemplu.

Pe Chiţu îl vezi cu fundaşii de la Dinamo şi de la Botoşani. De pe aici. Cred că astea sunt suficiente motive pentru a justifica decizia

Afla mai multe despre: chituvochiniordanescuisrael-romaniaromania-elvetia 

viewscnt
Articole similare