Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu, anunţ despre postul de selecţioner după ce naţionala României a retrogradat în Liga C din Liga Naţiunilor! "Cred că e corect să avem o discuţie"

Edi Iordănescu, anunţ despre postul de selecţioner după ce naţionala României a retrogradat în Liga C din Liga Naţiunilor! "Cred că e corect să avem o discuţie"

Echipa națională

Comentarii

Reprezentativa României a învins, luni seară, pe Stadionul Giuleşti, cu scorul de 4-1, selecţionata Bosniei, în ultima etapă a Grupei 3 din Divizia B a Ligii Naţiunilor. Tricolorii încheie grupa pe ultimul loc, astfel că au retrogradat în Divizia C. Bosniacii, care au terminat pe prima poziţie, au promovat în Divizia A.

Iordănescu a avut un discurs clar la finalul meciului. El speră ca România să câştige ca echipă. De asemenea, selecţionerul spune că va avea o discuţie cu cei de la FRF şi va lua o decizie după ce a terminat pe ultimul loc cu România în grupa din Nations League. 

”Oamenii m-au sprijinit şi voi analiza cu ei!”

”O seară bună pentru noi, o acţiune foarte reuşită, cu puţină şansă puteam aduce şase puncte, nu doar 4. Consider că tot ce a fost compromis s-a întâmplat în iunie, şi totul s-a întâmplat cu o singură echipă. În dubla cu Bosnia am luat trei puncte, dar am fi meritat şi în tur cel puţin un punct. La fel cum şi din acţiunea cu Finlanda am fi putut obţine mai mult decât un punct. 

Măcar în unul dintre meciurile din deplasare cu Bosnia şi Finlanda, dacă reuşeam să avem mai puţină şansă, am fi reuşit. Aş vrea să vorbesc despre echipă, despre băieţi, salut atitudinea lor, ce au făcut în acţiunea această, mă gândesc la Puşcaş, Băluţă, Man care a revenit şi el. Sunt în continuare jucători care ne lipsesc, mă gândesc la Ianis Hagi, Mihăilă, Vlad Chiricheş şi exemplele pot continua. Cred că spiritul şi atitudinea din această seară, la fel şi cu Finlanda, reprezintă viitorul, nu trecutul. 

Trebuie continuitate, omogenitate la echipa naţională, sunt 3-4 zile în care poţi lucra, nu poţi experimenta mult. În iunie a fost diferit, nu am avut soluţii, acum mi-am permis să fac asta. Mi-aş dori un nucleu la naţională de 30 de jucători care să fie permanenţi, cine are exprimare şi dă totul în tricoul echipei naţionale să intre cât mai mult, să îţi câştigi locul greu la echipa naţională. 

Nu este o seară foarte dificilă, e o tristeţe pentru ce s-a întâmplat în iunie. Impresia a fost proastă atunci, am pierdut încredere, băieţii au nevoie de încredere mai mult decât oricine, dar sper că am câştigat o echipă. Am văzut o exprimare în joc şi în Finlanda, echipă cu personalitate, am creat, am marcat, am dat drumul şi la finalizare altfel, trebuie stabilizate şi corectate anumite lucruri în ceea ce înseamnă organizare defensivă. Dar cred că suporterii ar trebui să rămână cu speranţa, s-a aprins speranţa. 

Cred că e corect să avem o discuţie cu conducerea Federaţiei, oameni care ne-au sprijinit necondiţionat, oameni deschişi dialogului, cu care putem analiza şi trage concluzii.

Contractul meu e clar, am venit cu toată încrederea, energia, cu toată experienţa de 12 ani la naţională. Zilele următoare vedem care e situaţia, cea mai puternică întrebare e pentru conducerea federaţiei. 

Sunt lucruri care dau de gândit, dar cel mai bun lucru pentru mine e că naţionala arată viitor, cred că jucătorii arată viitor. Cred că echipa îşi poate ridica nivelul repede şi accentuat, dar cred că îmi arată doar mie, nu şi celor din jurul şi suporterilor. Faptul că mereu am militat pentru continuitate, când erau şi Cosmin şi Mirel... Cred că lucrurile grele se contruiesc în timp”, a declarat Edward Iordănescu la PrimaTV. 

La celălalt meci din grupă, Muntenegru – Finlanda, scor 0-2. În minutul 17, de la muntenegreni a fost eliminat Tomasevici. Au marcat Antman ’47 şi Kallman ’53.

Clasamentul final al grupei: 1. Bosnia – 11 puncte, 2. Finlanda – 8 puncte, 3. Muntenegru – 7 puncte, 4. România – 7 puncte.

Bosnia şi Herţegovina a promovat în Divizia A, iar România a retrogradat în al treilea eşalon valoric.

Afla mai multe despre: românia-iordănescu-bosnia 

viewscnt
Articole similare